Verhalen van de dansvloer: Julie (24) in gesprek met Ivan (62)

Voor ons nieuwe jaarverslag interviewde Julie Houben (24) zowel fans, vrijwilligers, crew en Platendraaiers van het eerste uur als nieuwe leden van de Danspaleis community. Met in de nieuwsbrief van deze maand een interview met dansvrijwilliger IVAN MARIN (62 jaar).

 

Naam Ivan Marin

Geboren Colombia

Woonplaats Gorinchem

Relatie met Het Danspaleis? Vrijwilliger

Hoe lang dans je bij Het Danspaleis? Vanaf maart 2023

Favoriete nummer Latin muziek (‘ik kan eigenlijk niet kiezen’)

 

Ik ben Ivan en geboren in Colombia. Dansen zit in mijn bloed; ik doe het al sinds ik 7 jaar oud ben. Sinds maart vorig jaar deel ik mijn passie voor het dansen en mijn danservaringen bij Het Danspaleis, waar ik vrolijkheid en enthousiasme verspreid.
Mijn favoriete dansnummers variëren van vrolijke mambo en opzwepende latin tot romantische melodieën zoals “Sera Sera”.

 

Mijn avontuur bij Het Danspaleis begon in het Goudse theater, waar ik mijn eerste Danspaleis bijwoonde. Mijn enthousiasme bracht me ook naar andere steden, en al snel werd ik gevraagd om vrijwilliger te worden. Na het verlies van mijn partner voelde ik me eenzaam. Toen hoorde ik van Het Danspaleis en besloot ik een kijkje te nemen. Eenmaal daar, voelde het alsof ik thuiskwam te midden van de levendige danssfeer. Hier wil ik anderen laten stralen, omdat dansen mijzelf ook zo vrolijk heeft gemaakt in moeilijke tijden. Het is fantastisch om verschillende mensen te ontmoeten en een gevoel van verbondenheid te ervaren, vooral tijdens een periode waarin sociaal contact schaars kan zijn.

 

De groei van Het Danspaleis gedurende het afgelopen jaar heeft mijn persoonlijke band met de organisatie versterkt. Voor mij voelt Het Danspaleis als een warm welkom thuis. Ik ben niet langer alleen “van Colombia of van Spanje”, maar ik voel me “van Nederland”. De gezellige aankleding en het familiaire gevoel onder de mensen zijn voor mij van onschatbare waarde. Ik hoop niet alleen op persoonlijk vlak veel bij te dragen aan de groei van Het Danspaleis, maar zie het ook als mijn missie om iedereen vrolijk te maken met mijn liefde voor dans.

 

Voor mij is dansen zoals eten, dat heb ik nodig elke dag. Zolang ik gezond en gelukkig ben, wil ik blijven dansen. Mijn toekomstdroom is helder: voor altijd doorgaan met dansen, anderen vrolijk maken en samen met Het Danspaleis blijven groeien.

 

‘Het Danspaleis is niet zomaar een plek; het is een thuis waar mijn liefde voor dans tot leven komt en waar ik hoop anderen te inspireren om hetzelfde te doen.’

Over Het Danspaleis

De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden met dansen en muziek. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt.

 

Het Danspaleis bestaat naast de dansmiddagen ook uit:

Het Huiskamer Danspaleis, gericht op actieve buurtbewoners om zo de onderlinge cohesie te bevorderen en het Radio Danspaleis, een podcastserie over muziek en het leven, gepresenteerd door Suna en gemaakt voor en mét ouderen. Ook deelt Het Danspaleis zijn expertise in de Danspaleis Academie, met workshops waarin medewerkers van organisaties en bedrijven worden getraind om ouderen en elkaar contact te laten maken en in beweging te zetten.