Radio Danspaleis

radio danspaleis presentator suna aan tafel met gast

© Marije Kuiper 2020

 

Radio Danspaleis

De podcast-serie van Het Danspaleis!

 

Radio Danspaleis is in het leven geroepen door het coronavirus, om troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Normaal toeren we door het land langs buurthuizen en zorgcentra, om liefdevol de orde te verstoren met dansmiddagen voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Omdat we met u niet meer live kunnen dansen, elkaar niet meer in de ogen kunnen zien, en elkaar niet meer fysiek kunnen meenemen op de dansvloer, doen we dat vanaf een afstandje, maar desalniettemin intiem en met aandacht in Radio Danspaleis!

 

 

Een feest van herkenning en bezinning

 

In de nieuwe serie Radio Danspaleis gaat Danspaleis-oprichter en PD’er Suna Duijf in gesprek met ouderen over persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat, in deze onzekere corona-tijd. Er worden ook gouwe-ouwe hits van weleer gedraaid. Van populaire en veel aangevraagde nummers uit de Danspaleizen tot minder bekende klassiekers. Alles komt voorbij.

 

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden, die normaal gesproken op de dansvloer met ouderen dansen, leveren nu live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. Natuurlijk ontbreken ook Het Zonnetje en de In Memoriam niet, zoals vaste Danspaleis-bezoekers van ons gewend zijn. Radio Danspaleis is een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door de corona-tijd.

 

 

Beluister de podcast hier:

Het Danspaleis · Radio Danspaleis – aflevering 6 in de Flevopoort met o.a. George Baker!

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis – Aflevering 5 met Wim Kerkhof

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis aflevering 4 – ’t Schouw in Amsterdam Noord

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis – Aflevering 3

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis – Aflevering 2

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis – Aflevering 1

 

Het Danspaleis blijft bewegen, juist tijdens corona!

 

Als tankstation van levensvreugde houden we ook in tijden van corona ouderen in beweging. Juist nu in de steeds stillere, trager draaiende wereld en met de toenemende kans op zomer-eenzaamheid.

  • Het Balkon Danspaleis is een ouderwets gezellig muziekfeest voor bewoners, familieleden en personeel van woon-, zorg- en welzijnslocaties. Een moment van verbinding met elkaar middels dans en muziek, vanaf het balkon of door een open raam, op straat of in een binnentuin. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • De Muzieklijn, één-op-één-contact tussen onze vrijwilligers en vaste Danspaleis- en Muzieksalon-bezoekers. Een wekelijkse ontmoeting op afstand, om te horen hoe het gaat, samen naar muziek te luisteren en zo deze periode goed door te komen.
  • Radio Danspaleis is onze nieuwe podcastserie, gepresenteerd door Suna en gemaakt voor en mét ouderen. Een feest van herkenning en bezinning! Onder muzikale begeleiding van Frank & Martin.
  • Dansen is gezond voor lichaam en geest. En dat dit heel gemakkelijk thuis kan, bewijst onze videoserie ‘Thuisdansen’. Ouderen vertellen over hun favoriete nummer en dansen de sterren van de hemel, gewoon thuis, in hun eigen huiskamer. We raden het iedereen aan! Al is het maar 5 minuutjes.