De podcast voor ouderen
& iedereen die van swingen houdt!

De nieuwste luister je hier!

Radio Danspaleis – Aflevering 2

‘t Zonnehuis

In deze Radio Danspaleis live vanuit Amsterdam worden persoonlijke verhalen en muziek uit de buurt gedeeld door bewoners op leeftijd, luistert u naar lokale artiesten en wordt uw historische kennis van de stad en locatie getoetst in de buurtquiz.

 

Beluister hier de editie vanuit ‘t Zonnehuis waar we in gesprek gingen met Janny Reichard & Ans Weitz.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis LIVE – Amsterdam 750 Tour, ‘t Zonnehuis

SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

Radio Danspaleis

Deze podcast werd in het leven geroepen door Het Danspaleis, om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering gaat Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen en bekende artiesten uit hun tijd over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat.

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden leveren live commentaar in woord en muziek. We zetten elke aflevering bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje, staan even stil met de in memoriam en draaien we gouwe-ouwe hits van weleer. Van Engelse wals tot smartlap en rock’n’roll; alles komt voorbij!

Radio Danspaleis Live

Amsterdam 750 jaar!

Met verhalen en muziek van Amsterdams oudste bewoners!

In deze Radio Danspaleis live vanuit Amsterdam worden persoonlijke verhalen en muziek uit de buurt gedeeld door bewoners op leeftijd, luistert u naar lokale artiesten en wordt uw muziek kennis getoetst in raadje plaatje. Dit alles onder muzikale begeleiding van onze Radio Danspaleis huismuzikanten.

 

Editie #1 De Bonte Kraai:

In deze aflevering van Radio Danspaleis zijn we te gast in De Bonte Kraai. Een prachtige locatie waar de verhalen van de muren druipen en oude tijden worden herleefd. We gaan in gesprek met Abigail Jacobs, Carlo Bijlhout en Kenneth Brand Flu. Luistert u mee?

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis LIVE – Amsterdam 750 jaar, #1 De Bonte Kraai
Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Rotterdam Tour! #1 Verhalenhuis Belvédère
SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

Editie #2 ‘t Zonnehuis:

In deze Radio Danspaleis live vanuit Amsterdam worden persoonlijke verhalen en muziek uit de buurt gedeeld door bewoners op leeftijd, luistert u naar lokale artiesten en wordt uw historische kennis van de stad en locatie getoetst in de buurtquiz.

Beluister hier de editie vanuit ‘t Zonnehuis waar we in gesprek gingen met Janny Reichard & Ans Weitz.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis LIVE – Amsterdam 750 Tour, ‘t Zonnehuis

SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

Radio Danspaleis Live

Rotterdam Tour!

Met verhalen en muziek van Rotterdams oudste bewoners!

In deze Radio Danspaleis live vanuit Rotterdam worden persoonlijke verhalen en muziek uit de buurt gedeeld door bewoners op leeftijd, luistert u naar lokale artiesten en wordt uw historische kennis van de stad en locatie getoetst in de buurtquiz. Dit alles onder muzikale begeleiding van onze Radio Danspaleis huismuzikanten.

 

Editie #1 Verhalenhuis Belvédère:

In deze aflevering van Radio Danspaleis zijn we te gast in Verhalenhuis Belvédère. Een prachtige locatie waar de verhalen van de muren druipen en oude tijden worden herleefd. We gaan in gesprek met muzikale alleskenners en kunners David Zee en Jorge Lizardo, Petra de Reus van Trevvel/Dock en Marije Ruijter Producent van het verhalenhuis. Luistert u mee?

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Rotterdam Tour! #1 Verhalenhuis Belvédère
SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

Editie #2 Café DOX bij het Luxor Theater Rotterdam:

In deze aflevering van Radio Danspaleis zijn we te gast in Café DOX bij het Luxor Theater Rotterdam. Een warme en open locatie waar de buurt binnen wordt gehaald. We horen de ins en outs van Het Nieuwe Luxor theater van zakelijk directeur  Ulrike Sobbeke. En gaan in gesprek met muziek en dans liefhebbers Marc Vlemmix, Rosan Chinnoe en Ineke Essens van Marc Vlemmix dance en Morena Fonseca van Women Connected. Luistert u mee?

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Rotterdam Tour! #2 Café DOX Luxor Theater Rotterdam

 

SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

 

Editie #3 De Buurvrouw:

In deze aflevering van Radio Danspaleis zijn we te gast in buurttheater De Buurvrouw in Schiebroek. Een warme en open locatie waar de buurt binnen wordt gehaald. We gaan in gesprek met gepassioneerd locatiemanager van de Buurvrouw Michel Koreman,  Simone de Hek van Buurtbedrijf Schiebroek en muzikanten uit de buurt Peter van der Stelt en Ruud Bergamin  Luistert u mee?

 

 

Het Danspaleis · Editie #3 De Buurvrouw

 

SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

 

Editie #4 De Centrale Bibliotheek:

In deze aflevering van Radio Danspaleis zijn we te gast in De Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Een mooie locatie waar de buurt binnen wordt gehaald. We gaan in gesprek met twee belangrijke medewerkers van de bibliotheek Jolanda de Bus en Djounie Anton, en met muzikanten uit de buurt Bertus van der Horst en John Valk. Luistert u mee?

 

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis LIVE – Rotterdam Tour, De Centrale Bibliotheek

 

SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

 

Editie #5 Podium Islemunda: 

In deze aflevering van Radio Danspaleis zijn we te gast in Podium Islemunda van Rotterdam IJsselmonde. Een mooie locatie waar de buurt nauw betrokken wordt in de programmering van het podium. We gaan in gesprek met twee belangrijke vrijwilligers van het podium Jannie Stuivenberg en Elly Dee. Luistert u mee?

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis LIVE – Rotterdam Tour, Podium Islemunda

Radio Danspaleis Live

 Utrecht 900 Tour!

 Met verhalen en muziek van Utrechts oudste bewoners

We vierden het 900 jaar bestaan van Utrecht met de oudste bewoners van de stad. Zij dragen immers de Utrechtse geschiedenis met zich mee. We namen vier Radio Danspaleis edities op in mooie zalen mét publiek, in de wijken; Lunetten, Kanaleneiland, Overvecht en Centrum.

In deze Radio Danspaleis live – Utrecht 900 edities worden persoonlijke verhalen en muziek uit de buurt gedeeld door bewoners op leeftijd, luistert u naar lokale artiesten en quizmaster Koos Marsman test uw historische kennis van de stad. Dit alles onder muzikale begeleiding van onze Radio Danspaleis huismuzikanten.

Beluister hier alle edities op een rij!

 

 

Editie #1 Lunetten:

Vanuit Theater de Musketon met o.a. buurtbeest Cees van den Brink, wijkhistoricus Maarten Brinkman, bewoonster van het eerste uur Mary Davids Blumink & Utregs trots met rauwe stem: Jan van Piekeren!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Tour – Editie #1 Lunetten
SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

 

Editie #2 Kanaleneiland:
Vanuit woonzorgcentrum Vecht en IJssel locatie Transwijk met o.a. de warme verbinder Mikkie Schmitz, de kwieke 101 jarige bewoonster mevr. van der Stam, ambassadeur van de vollekstaol van Uterech en ‘kwislijer’ Koos Marsman & Transwijks muzikale huisvriend Hans Leeman!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Tour – Editie #2 Kanaleneiland
SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

 

Editie #3 Overvecht:
Vanuit ZIMIHC Theater Stefanus met o.a. buurtbeest Ali Authman, ‘kwislijer’ Koos Marsman, Leger des Heils kap’tein Huub Stijvers, de sociale buurtoma Pauline Gerritsen en artiest met gouden keel Akil Lamdahhi!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Tour – Editie #3 Overvecht
SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

 

Editie #4 Centrum:
Vanuit de Bibliotheek Utrecht de Neude, met o.a. het muzikale biebbeest Jack van ’t Pad, seniorenburgemeester Corrie Huiding, ‘kwislijer’ Koos Marsman & orkestleidster Fredrike de Winter met haar voltallige Grijze Koppen Orkest!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Live Utrecht 900 Tour – Editie #4 Centrum
SPOTIFYDEEZERAPPLE PODCASTS

Seizoen 3 luister je hier!

AFLEVERING 1

Lieve luisteraars! In deze eerste aflevering van een kersvers Radio Danspaleis seizoen begeven we ons nét buiten de ring van Amsterdam, in het groene Buitenveldert. Bewoner Ronald Handoko van locatie de Buitenhof in Buitenveldert neemt ons op muzikale wijze mee in zijn wereldse levensverhaal en drumster en jazzdanseres Truus Engels vertelt ons onder meer over haar bijzondere muzikale jeugd.

Schenk een fris glaasje in, ga er lekker voor zitten en geniet!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 3 Aflevering 1 met o.a. Truus Engels en De Buitenhof

 

AFLEVERING 2

Deze speciale Pride editie dopen we om in Radio Transpaleis.

We gaan in gesprek met oprichter en voorzitter van Trans Amsterdam: Yvo Manuel Vas Dias. En we hebben voor deze aflevering niemand minder dan de Indiase transgender en filmster Kalki Subramaniam weten te strikken. Tenslotte verwelkomen we Pride ambassadeur en drag artiest Ger Poels aka Victoria False die ons meeneemt in wat er allemaal te doen staat voor deze komende Pride week voor ouderen.

Omarm onze regenboogeditie en geniet!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen3 Aflevering 2 De Pride Editie met o.a. Trans Amsterdam

 

AFLEVERING 3

In deze editie bevinden we ons in Amsterdam Zuid-Oost en zoomen in op het bruisende buurthuis Bonte Kraai.We spreken met betrokken buurtbeesten en veldwerkers Romano & Abigal, de hartverwarmende bewoonster Jeanette Eleonora

en artiest ‘Follow the leader leader’ Marco Soca Boy!

Nestel je onder een deken en geniet mee van deze warme december editie!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 3 Aflevering 3 met o.a. Marco Soca Boy en B

 

Seizoen 2 luister je hier!

AFLEVERING 1:

In de OBA met Gill Irving, Mayssa Joni & schrijfster Marjan Berk:

Het Danspaleis · Radio Danspaleis bij de OBA met Marjan Berk

AFLEVERING 2:

Bij ‘Oog voor Utrecht’ met Noortje Rozema, Cees van Hees en Tineke Schouten.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 14 ‘Oog voor Utrecht’ met Tineke Schouten

BONUSAFLEVERING:

Speciale editie met liefde en dankbaarheid gemaakt voor onze vrijwilligers:

Het Danspaleis · Radio Danspaleis bonusaflevering: De Vrijwilligerseditie!

AFLEVERING 3:

Vanuit het bruisende Lunetten met muzikale held Joop Visser (aka Jaap Fischer) en Jessica van Noord, Cees van den Brink van Lunette Wil Wel en bewoonster Caronne Ionescu. In het zonnetje: Willem Stokkers.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 15 bij ‘Lunetten Wil Wel’ met o.a. Joop Visser

AFLEVERING 4:

Hoog tijd voor een nieuwe Radio Danspaleis, dit keer vanuit de Baarsjes in A’dam. We strijken neer in zorgcentrum Nieuw Vredenburgh van Cordaan. Met: Opera Pietje, Willem Spithorst, Geesje Hoekstra en Coby Boelen.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 16 i.s.m. Cordaan met o.a. Opera Pietje!

AFLEVERING 5

Luisteraars! Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Radio Danspaleis. Dit keer nemen we je mee naar de oer-gezellige Amsterdamse volksbuurt, De Jordaan. Een buurt met een muzikale historie waar je ‘u’ tegen zegt. Met orgeldraaier Leon van Leeuwen, Dienie Meijs en Willie Schoenmaker.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 17 met o.a. orgeldraaier Leon van Leeuwen!
AFLEVERING 6 

Luisteraars! Het is weer tijd voor een nieuwe zomerse aflevering van Radio Danspaleis. Dit keer nemen we je mee naar de overkant van het IJ, Amsterdam Noord. Een buurt met een rijke en interessante historie. Maak kennis met Carry Tefsen, Noordeling in hart en nieren Bep Oenen en buurtwerkes Jossin Pook en Frans Schraven.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 18 met o.a. Carry Tefsen
AFLEVERING 7 
Lieve luisteraars, na het 25 jarig jubileum van de Pride afgelopen augustus, is het hoog tijd voor een regenboogeditie van radio Danspaleis! We nemen je mee naar het Sarphatihuis, een woon-zorgcomplex voor ouderen met een roze loper aan de Roeterstraat in het centrum van Amsterdam. Met kersverse bewoonster Hanneke Mulder en haar geliefde Yvonne Tophoff en drag artiest Victoria False. Laat je meenemen en inspireren door de mooie verhalen van onze gasten en dans mee op de roze hits vanuit je woonkamer.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Afl 7 met o.a. Victoria False
AFLEVERING 8
Lieve luisteraars, maak je op voor een bijzondere editie! In deze nieuwste aflevering van Radio Danspaleis nemen we je mee naar West Friesland, de kop van Noord Holland en Texel. Hier zijn de 34 woonzorglocaties van Omring te vinden waar we met Het Danspaleis vanaf juli een tournee begonnen. Met de muzikale Bets Kleimeer, Jolanda Houtenbos, directeur Wonen met Zorg bij Omring en Kees Klaver en George Menick van de West Friese rock ’n roll band Oôs Joôs.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 8 met o.a. Oôsjoôs

AFLEVERING 9

Lieve Luisteraars, we zijn weer terug in Amsterdam. Dit keer strijken we neer in het meest Oostelijke stukje en de jongste wijk van Amsterdam: IJburg! Wind, water en ruimte voeren de boventoon op IJburg, dat bestaat uit zes opgespoten eilanden in het IJmeer, waarvan nog twee in aanbouw zijn. Maak je klaar voor een aflevering vol muzikale diversiteit en laat je meeslepen door de inspirerende verhalen van onze gasten!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 9 met o.a. Wasim Arslan
AFLEVERING 10

Lieve luisteraars, buiten is het koud en grijs, binnen maken we het gezellig met een warme winter special van Radio Danspaleis! We zetten twee mooie organisaties in de spotlight die bekend staan om het samenbrengen van mensen. We gaan in gesprek met een bezoekster van Resto van Harte José Niezen en met bezoeker Jaap van Lochem van het seniorencafé.  En we hebben te gast, Roberto de zingende ijscoman die met zijn warme persoonlijkheid zelfs het Danspaleis in het zonnetje weet te zetten…  Zet de lichtjes van de kerstboom aan, de verwarming een standje hoger en geniet van de hartverwarmende verhalen van onze gasten. Fijne kerst!

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 10 Warme Winter Editie

AFLEVERING 11

In deze eerste Radio Danspaleis editie in het nieuwe jaar word je ondergedompeld in de ouderwetse gezelligheid van Utreg! We nemen een kijkje in de buurthuiskamer van het Leger des Heils in Utrecht Overvecht. Een ontmoetingsruimte waar buurtbewoners elkaar dagelijks treffen voor een hoop gezelligheid en vertier. We spreken kapitein Huub Stijvers die werkzaam is bij het Leger des Heils en een bezige bij op en om de locatie. De vrolijke bezoekster van het eerste uur Pauline Gerritsen doet uit de doeken waarom zij al zo’n 20 jaar wekelijks naar de buurtkamer wandelt. En we verwelkomen de Utrechtse zanger Jan van Piekeren, die een optreden op straat verkiest boven welk podium dan ook.

Kortom, een stel hartverwarmende gasten om jouw woonkamer in deze donkere januari maand met een hoop warmte te vullen! Luister en geniet.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 11 i.s.m. Leger des Heils Utrecht
AFLEVERING 12
Lieve luisteraars! Nu de deuren van de bars, restaurants en theaters weer open zijn draait Radio Danspaleis voor het eerst met publiek vanuit gastvrij buurtcentrum de Meevaart! We spreken Mieke oprichtster van stichting Atelier K & K, Rana die op 39-jarige leeftijd vluchtte van Afghanistan naar Nederland en Melahat uit Turkije die als tienermeisje naar Nederland emigreerde. Nestel je lekker in je stoel en geniet van een nieuwe aflevering die je rechtstreeks meeneemt naar het warme sociale hart van Amsterdam Oost. 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 12 LIVE vanuit de Meevaart!

Luister ‘The Best Of’

Nieuwsgierig naar Radio Danspaleis en op zoek naar een korte impressie? Luister naar ‘The Best Of’ compilatie!

Blijf op de hoogte

Wil je nooit meer een aflevering missen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je elke aflevering direct in je inbox!

Beluister Seizoen 1!

Het eerste seizoen van Radio Danspaleis is in zijn geheel online te beluisteren, met o.a. Willeke Alberti, George Baker en Karin Bloemen te gast!