Radio Danspaleis

Danspaleis Radio luisteren podcast serie

 

Welkom bij
Radio Danspaleis

De nieuwe podcastserie van Het Danspaleis!

 

We zitten allemaal noodgedwongen thuis, sommigen van ons vrijwel volledig afgesloten van de wereld. De Danspaleizen en Muzieksalons, waar we elkaar zo graag treffen op de dansvloer, zijn afgelast. Tóch komen we naar je toe deze zomer. En wel direct tot in jouw huiskamer, met onze nieuwe podcastserie Radio Danspaleis!

 

 

Een feest van herkenning en bezinning

 

In de nieuwe serie Radio Danspaleis gaat Danspaleis-oprichter en PD’er Suna Duijf in gesprek met ouderen over persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat, in deze onzekere corona-tijd. Er worden ook gouwe-ouwe hits van weleer gedraaid. Van populaire en veel aangevraagde nummers uit de Danspaleizen tot minder bekende klassiekers. Alles komt voorbij.

 

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden, die normaal gesproken op de dansvloer met ouderen dansen, leveren nu live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. Natuurlijk ontbreken ook Het Zonnetje en de In Memoriam niet, zoals vaste Danspaleis-bezoekers van ons gewend zijn. Radio Danspaleis is een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door de corona-tijd.

 

 

Beluister de podcast hier

 

Aflevering 1:

Gepubliceerd op dinsdag 5 mei 2020

Het Danspaleis · Radio Danspaleis – Aflevering 1

 

 

Het Danspaleis blijft bewegen, ook tijdens corona

 

Als tankstation van levensvreugde houden we ook in tijden van corona ouderen in beweging. Juist nu in de steeds stillere, trager draaiende wereld en met de toenemende kans op zomer-eenzaamheid.

  • We zijn De Muzieklijn gestart, een bellijn tussen onze vrijwilligers en de vaste Danspaleis- en Muzieksalon-bezoekers. Een wekelijkse ontmoeting op afstand, om te horen hoe het gaat, samen naar muziek te luisteren en zo deze periode door te komen.
  • Dansen is gezond voor lichaam en geest. En dat dit heel gemakkelijk thuis kan, bewijst onze videoserie ‘Thuisdansen’. Ouderen vertellen over hun favoriete nummer en dansen de sterren van de hemel, gewoon thuis, in hun eigen huiskamer. We raden het iedereen aan! Al is het maar 5 minuutjes.