De podcast voor ouderen
& iedereen die van swingen houdt!

Radio Danspaleis

Luister direct de nieuwste:


AFLEVERING 8 (Seizoen 2)

Lieve luisteraars, maak je op voor een bijzondere editie! In deze nieuwste aflevering van Radio Danspaleis nemen we je mee naar West Friesland, de kop van Noord Holland en Texel. Hier zijn de 34 woonzorglocaties van Omring te vinden waar we met Het Danspaleis vanaf juli een tournee begonnen. We spreken met de muzikale Bets Kleimeer, Jolanda Houtenbos, directeur Wonen met Zorg bij Omring en Kees Klaver en George Menick van de West Friese rock ’n roll band Oôs Joôs. Waan je in het oude zeekleilandschap met haar krijsende meeuwen en laat je meevoeren op de frisse zeewind door de verhalen uit het verleden.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 8 met o.a. Oôsjoôs

Een tweede seizoen!

Deze podcast werd in het leven geroepen door Het Danspaleis, om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering gaat Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen en bekende artiesten uit hun tijd over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat, in deze onzekere coronatijd.

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden leveren live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. We zetten elke aflevering bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje, staan even stil met de in memoriam en draaien we gouwe-ouwe hits van weleer. Van Engelse wals tot smartlap en rock’n’roll; alles komt voorbij! Radio Danspaleis is een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door de coronatijd.

Seizoen 2 luister je hier!

AFLEVERING 1:

In de OBA met Gill Irving, Mayssa Joni & schrijfster Marjan Berk:

Het Danspaleis · Radio Danspaleis bij de OBA met Marjan Berk

AFLEVERING 2:

Bij ‘Oog voor Utrecht’ met Noortje Rozema, Cees van Hees en Tineke Schouten.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 14 ‘Oog voor Utrecht’ met Tineke Schouten

BONUSAFLEVERING:

Speciale editie met liefde en dankbaarheid gemaakt voor onze vrijwilligers:

Het Danspaleis · Radio Danspaleis bonusaflevering: De Vrijwilligerseditie!

AFLEVERING 3:

Vanuit het bruisende Lunetten met muzikale held Joop Visser (aka Jaap Fischer) en Jessica van Noord, Cees van den Brink van Lunette Wil Wel en bewoonster Caronne Ionescu. In het zonnetje: Willem Stokkers.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 15 bij ‘Lunetten Wil Wel’ met o.a. Joop Visser

AFLEVERING 4:

Hoog tijd voor een nieuwe Radio Danspaleis, dit keer vanuit de Baarsjes in A’dam. We strijken neer in zorgcentrum Nieuw Vredenburgh van Cordaan. Met: Opera Pietje, Willem Spithorst, Geesje Hoekstra en Coby Boelen.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 16 i.s.m. Cordaan met o.a. Opera Pietje!

AFLEVERING 5

Luisteraars! Het is weer tijd voor een nieuwe aflevering van Radio Danspaleis. Dit keer nemen we je mee naar de oer-gezellige Amsterdamse volksbuurt, De Jordaan. Een buurt met een muzikale historie waar je ‘u’ tegen zegt. Met orgeldraaier Leon van Leeuwen, Dienie Meijs en Willie Schoenmaker.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 17 met o.a. orgeldraaier Leon van Leeuwen!
AFLEVERING 6 

Luisteraars! Het is weer tijd voor een nieuwe zomerse aflevering van Radio Danspaleis. Dit keer nemen we je mee naar de overkant van het IJ, Amsterdam Noord. Een buurt met een rijke en interessante historie. Maak kennis met Carry Tefsen, Noordeling in hart en nieren Bep Oenen en buurtwerkes Jossin Pook en Frans Schraven.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 18 met o.a. Carry Tefsen
AFLEVERING 7 
Lieve luisteraars, na het 25 jarig jubileum van de Pride afgelopen augustus, is het hoog tijd voor een regenboogeditie van radio Danspaleis! We nemen je mee naar het Sarphatihuis, een woon-zorgcomplex voor ouderen met een roze loper aan de Roeterstraat in het centrum van Amsterdam. Met kersverse bewoonster Hanneke Mulder en haar geliefde Yvonne Tophoff en drag artiest Victoria False. Laat je meenemen en inspireren door de mooie verhalen van onze gasten en dans mee op de roze hits vanuit je woonkamer.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Afl 7 met o.a. Victoria False
AFLEVERING 8
Lieve luisteraars, maak je op voor een bijzondere editie! In deze nieuwste aflevering van Radio Danspaleis nemen we je mee naar West Friesland, de kop van Noord Holland en Texel. Hier zijn de 34 woonzorglocaties van Omring te vinden waar we met Het Danspaleis vanaf juli een tournee begonnen. Met de muzikale Bets Kleimeer, Jolanda Houtenbos, directeur Wonen met Zorg bij Omring en Kees Klaver en George Menick van de West Friese rock ’n roll band Oôs Joôs.

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Seizoen 2 Aflevering 8 met o.a. Oôsjoôs

Blijf op de hoogte

Wil je nooit meer een aflevering missen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief. Dan ontvang je elke aflevering direct in je inbox!