OVER ONS

Missie en Visie

De missie van het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te zetten, is de Danspaleisformule met meerdere aanvullende onderdelen ontwikkeld. Een dansfeest voor ouderen waar jong en oud elkaar ontmoeten. Dansen breekt dwars door generaties, culturele achtergronden, rangen en standen, en seksuele en politieke voorkeuren. Muziek heeft de kracht om verhalen van toen op te roepen en biedt houvast voor ouderen in het nu.

 

De Danspaleisformule: Een keten van succes

Wij bieden de formules Het Danspaleis, Het Balkon Danspaleis, Het Huiskamer Danspaleis (Muzieksalon), Het Voordeur Danspaleis en Radio Danspaleis aan, om ouderen van huiskamer tot dansfeest met elkaar in contact én in beweging te laten komen. Er ontstaat een keten waarin ouderen vanuit de huiskamer stapsgewijs naar buiten worden begeleid en na het bijwonen van een Danspaleis hun netwerk hebben uitgebreid. De eerste successen met deze olievlekwerking komen tot uiting in clubjes ouderen die elkaar blijven zien nadat ze elkaar hebben ontmoet op een Danspaleis of Huiskamer Danspaleis (Muzieksalon). Dankzij vrijwilligers worden ouderen over de drempel geholpen van het bijwonen van een Danspaleis.

Drijfveer achter Het Danspaleis

“Je wereld wordt steeds kleiner als je ouder wordt. Met plaatjes van vroeger probeer ik de deuren naar buiten weer open te zetten. Ouderen dansen met elkaar, met familie, met dansende vrijwilligers, buurtbewoners en personeel; ze hebben plezier. Er ontstaat een sfeer waarin vriendschappen kunnen worden gesloten en mensen troost bij elkaar vinden. Dat is de kracht van muziek.”

– Suna Duijf

Oprichter en Creatief Directeur

Het Danspaleis Jaarverslag
Ons jaarverslag van 2021 staat online! Bekijk wat we afgelopen jaar hebben bereikt met onze verschillende formules en hoe we ondanks corona toch zoveel voor ouderen hebben kunnen betekenen.

Bekijk hier ons jaarverslag:

Het-Danspaleis-jaarverslag-2021

Bekijk hier de video van Het Danspaleis voor Eén tegen eenzaamheid, campagne ministerie VWS.