De Muzieksalon

De Muzieksalon – Het huiskamer-Danspaleis in de buurt. 

 

De Muzieksalon is het nieuwste initiatief van Het Danspaleis, en aanvullend op de Danspaleisformule. Het is bedacht met als doel om onderling contact in de buurt te versterken en eenzaamheid onder ouderen te voorkomen. Het is tevens bedoeld om ouderen die het nodig hebben een zetje te geven om onder de mensen en in beweging te komen. Zo kan De Muzieksalon fungeren als voorportaal voor Het Danspaleis. Zij strijkt daarom neer in de buurt van locaties waar regelmatig een Danspaleis plaatsvindt. Het is een ‘ouderen-muziekclub’, om ouderen in de buurt met muziek in beweging te zetten, zodat iedereen erbij betrokken raakt. Het biedt een veilige ontmoetingsplek en verkleint de stap van de huiskamer naar de dansvloer.

 

In De Muzieksalon ontmoeten deelnemers elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd, gekletst en misschien zelfs wel gedanst. Ook in de huiskamer is muziek de motor om ouderen te binden en te mobiliseren. In een aantal gefaciliteerde bijeenkomsten leren de deelnemers zelf invulling aan De Muzieksalon te geven. Als men met elkaar na afloop een hapje wil eten is daar ruimte voor. Zo delen we het eigenaarschap en stimuleren we een solide voortbestaan.

 

Aanmelden

Het Danspaleis is momenteel op zoek naar deelnemers woonachtig in Amsterdam: Vogelbuurt, Indische Buurt, Oud-Oost, Reigersbos; en Rotterdam: IJsselmonde. Ben je of ken je iemand die 65+ is, van muziek houdt, graag in contact komt andere buurtbewoners en geïnteresseerd is deel te nemen aan De Muzieksalon? Vul dan onderstaand formulier in.

 

Ben je werkzaam als welzijnspartij in een van bovenstaande wijken en ben je geïnteresseerd om samen te werken? Stuur dan een mail naar info@hetdanspaleis.com of bel 06 33 30 60 83.