Blog Martin: Ode aan de vrijwilligers

“Deze maand worden de vrijwilligers van Het Danspaleis in het zonnetje gezet, en daar verheug ik me ten zeerste op. In mijn beginperiode bij Het Danspaleis waren er nauwelijks vrijwilligers, een handjevol getrouwelingen in Amsterdam en omgeving.

 

Inmiddels zijn we met velen, maar dat ging niet zonder slag of stoot, ik denk aan die Amsterdamse- ex taxichauffeur, die dacht alleen maar bitterballen te hoeven rondbrengen. Of dat meisje wat heel erg graag bij Het Danspaleis wilde werken en de hele middag vroeg om een baan. Of van die dansschool types, strak in de leer als het gaat om de juiste pasjes en houdingen die me vertelden: “Jij kan helemaal niet dansen!…maar krijgt wel de dansvloer vol!”

 

Diverse workshops door het land hebben ervoor gezorgd dat er een mooie gemeenschap ontstaan is en fijn om te zien dat er ook vriendengroepen zijn gekomen, die samen spannende dingen ondernemen naast Het Danspaleis, heerlijk om dat te horen op de vloer.

 

Geluksgevoel

Hoe eenvoudig en toegankelijk de Danspaleis formule ook lijkt, het werkt alle kanten op, dan bedoel ik het geluksgevoel, zowel naar binnen als naar buiten toe, zowel voor onszelf als voor ons publiek.

Na al die edities waar ik bij mocht zijn, heeft er nooit een gevoel van verveling mij overvallen, elke editie is weer anders en speciaal. Mede door de aanwezigheid van de vrijwilligers, frisse ideeën en oplossingen en af en toe opbouwende kritiek, blijft Het Danspaleis wat het is, en kunnen we verder bouwen aan een mooie toekomst, want één ding is zeker…….we worden allemaal
oud…!

 

groetjes,

en

tot op de vloer!”

-Martin-
-Vloer Team | Danser en Bouwer & Radio crew-

 

*Wil je ook dansvrijwilliger worden of interesse naar meer informatie? Bekijk het hier en meld je aan!

 

*Vrijwilligers zijn onzichtbaar en onmisbaar. Bekijk hier waarom.