Meld je aan als vrijwilliger

 

Fotografie: Jimmy Israel

 

Meld je aan als vrijwilliger bij Het Danspaleis

 

Het Danspaleis werkt met een grote groep enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden en culturele achtergronden, verspreid over heel Nederland. Deze Danspaleizers vervullen verschillende rollen binnen de organisatie, zie de omschrijvingen hieronder. In het intakegesprek kun je aangeven welke rol jou het beste past. Dit mogen er uiteraard meerdere zijn.

 

 

Danser bij Het Danspaleis

 

Wij zijn op zoek naar dansers in Almere, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, en verder door het land heen!

 

We zoeken hiervoor vrijwilligers die van gezelligheid houden, gemakkelijk initiatief nemen, muziek en dansen leuk vinden, en een dienstbare instelling hebben. Je bent iemand die het opmerkt als ouderen verlegen zitten om een praatje, of een zetje nodig hebben om te gaan dansen. Je bent sociaal vaardig en vindt het fijn om in teamverband te werken. Uiteraard doe je dit alles samen met andere dansers en teamleden van Het Danspaleis. Ervaring in stijldansen is een voordeel, maar zeker geen vereiste.

 

Indicatie tijdsinvestering: minimaal één dagdeel per 3 maanden.

 

 

Ik houd van dansen en van mensen. Muziek verbindt ons, jong en oud. Het is geweldig om te zien hoe de gasten bij Het Danspaleis genieten van de muziek en de aandacht en dat is wederzijds!

– Danser Marjon –

 

 

Tafeldame- of heer bij het Huiskamer Danspaleis (Muzieksalon)

 

Ben je een muziekliefhebber, ben je begaan met ouderen, ben je een sociaal dier, én woon je in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam? Dan zijn wij op zoek naar jou voor onze knusse ‘ouderen-muziekclub’. In Het Huiskamer Danspaleis ontmoeten deelnemers elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd, gekletst en misschien zelfs wel gedanst.

 

Muziek is ook hier de motor om ouderen in beweging te brengen en te binden. Als tafeldame- of heer assisteer je de PlatenDraaier tijdens de middag. Je legt contact, voert goede gesprekken en nodigt de deelnemers uit om een dansje te wagen.

Indicatie tijdsinvestering: 2 uur per editie

 

Bovenstaande functies zijn op vrijwillige basis.
Wil je meehelpen? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
Of bel naar onze vrijwilligers coördinator Ilse op 06 1749 7665, te bereiken op dinsdag tijdens kantooruren. 

 

 

Het Danspaleis heeft een vrijwilligershandboek opgesteld. Wil je dat lezen? Klik dan hier.