Meld je aan als vrijwilliger

 

Fotografie: Jimmy Israel

 

Meld je aan als vrijwilliger bij Het Danspaleis

 

Het Danspaleis werkt met een grote groep enthousiaste vrijwilligers van alle leeftijden en culturele achtergronden, verspreid over heel Nederland. Deze Danspaleizers vervullen verschillende rollen binnen de organisatie, zie de omschrijvingen hieronder. In het intakegesprek kun je aangeven welke rol jou het beste past. Dit mogen er uiteraard meerdere zijn.

 

 

Coronaproof maar toch in verbinding

 

Door de intrede van het coronavirus heeft het Danspaleis zich moeten voegen naar de nieuwe situatie. De Muzieksalons en Danspaleizen kunnen we nu niet in hun originele vorm uitvoeren. Het Danspaleis is aangepast naar een Balkon Danspaleis, de Muzieksalon richt zich naar de huidige RIVM regels en … we zijn Radio Danspaleis gestart!

Wij blijven op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons team kunnen versterken.

 

 

Danser bij Het Balkon Danspaleis

 

Gelukkig blijven we dansen in deze roerige tijden! We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM en dansen tijdens het Balkon Danspaleis op 1,5 meter afstand in de binnentuin van een wooncomplex of zorglocatie. Wij zijn hiervoor op zoek naar dansers in Amsterdam, Rotterdam en eventueel later door het land heen.

 

We zoeken vrijwilligers die van gezelligheid houden, gemakkelijk initiatief nemen, muziek en dansen leuk vinden, en een dienstbare instelling hebben. Je bent iemand die het opmerkt als ouderen verlegen zitten om een praatje, of een zetje nodig hebben om te gaan dansen. Je bent sociaal vaardig en vindt het fijn om in teamverband te werken. Uiteraard doe je dit alles samen met andere dansers en teamleden van Het Danspaleis. Ervaring in stijldansen is een voordeel, maar zeker geen vereiste.

 

Indicatie tijdsinvestering: minimaal één dagdeel per 3 maanden.

 

 

Ik houd van dansen en van mensen. Muziek verbindt ons, jong en oud. Het is geweldig om te zien hoe de gasten bij Het Danspaleis genieten van de muziek en de aandacht en dat is wederzijds!

– Danser Marjon

 

 

Tafeldame- of heer bij de Muzieksalon

 

Ben je een muziekliefhebber, ben je begaan met ouderen, ben je een sociaal dier, én woon je in Amsterdam of Rotterdam? Dan zijn wij op zoek naar jou voor onze knusse ‘ouderen-muziekclub’. In De Muzieksalon ontmoeten deelnemers elkaar in een gezellige huiskamersetting. Samen met andere buurtbewoners wordt er naar muziek geluisterd, gekletst en misschien zelfs wel gedanst.

 

Muziek is ook hier de motor om ouderen in beweging te brengen en te binden. Als tafeldame- of heer assisteer je de PlatenDraaier tijdens de middag. Je legt contact, voert goede gesprekken en nodigt de deelnemers uit om een dansje te wagen. Alles met inachtneming van coronamaatregelen van het RIVM en de betreffende locatie.

Indicatie tijdsinvestering: 2 uur om de week voor ongeveer 2 maanden.

 

Bovenstaande functies zijn op vrijwillige basis.
Wil je meehelpen? Vul onderstaand formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.
Of bel naar 06 33306083.

 

 

Het Danspaleis heeft een vrijwilligersprotocol opgesteld. Wil je dat lezen? Klik dan hier.