Thuisdansen met Het Danspaleis

 

Thuisdansen met Het Danspaleis

 

Wegens de corona-maatregelen vanuit de overheid en uit zorg voor het welzijn van onze ouderen, zijn veel Danspaleizen en Muzieksalons afgeblazen of verplaatst. Een groot gemis voor de vele ouderen, voor wie dit een belangrijke sociale en lichamelijke activiteit is. Daar steken wij een stokje voor, want juist in deze tijd bieden dansen en muziek troost en verlichting.

 

 

De wetenschap zegt:
Dans jezelf gezond

 

Lichaam en geest zo vitaal mogelijk houden; dat blijven toch dé drijfveren van Het Danspaleis. Op dit moment een extra grote uitdaging nu zoveel ouderen door het coronavirus veel thuis zitten. Over het virus weet de wetenschap nog lang niet alles, maar over de positieve effecten van muziek en dansen op de lichamelijke en mentale gezondheid des te meer:

  • Lichamelijke beweging is vitaal voor het zo lang mogelijk gezond houden van de hersenen. Onze ambassadeur de heer Prof. Dr Erik Scherder pleit niet voor niets: ‘Laat je hersenen niet zitten, kom in beweging’.
  • Tijdens het dansen maken we gelukshormonen aan, waardoor een klein dansje al kan zorgen voor een geluksgevoel. Bovendien vermindert het stress.
  • Dansen activeert verschillende hersendelen, het verbetert de lichaamshouding en coördinatie en stimuleert de aanmaak van nieuwe zenuwcellen.

Onze tip voor als je erg ‘in je hoofd zit’ en piekert op dit moment: Ga lekker thuisdansen! Want dat dansen ook gewoon thuis in de huiskamer kan, bewijst onze videoserie ‘Thuisdansen met Het Danspaleis’, welke je hierboven en op ons Youtube-kanaal kunt bekijken. Dus zet de playlist aan en dans jezelf deze corona-tijd door!

 

 

Geef je op voor Thuisdansen!

 

Ben jij -of bezoek jij- een 65-plusser, met een passie voor dansen en muziek? Wil jij lekker bewegen en andere ouderen die thuis zitten motiveren om hetzelfde te doen? Doe dan mee! Het is heel gemakkelijk:

 

STAP 1:

Maak een filmpje van hoe jij heerlijk aan het dansen bent in de huiskamer op jouw favoriete nummer. Bij voorkeur een liggende video, niet opstaand.

 

STAP 2:

Klik hier en vul het deelnameformulier in >>

 

STAP 3:

Stuur jouw thuisdans-video op naar info@hetdanspaleis.com.

 

Als wij jouw video en deelnameformulier hebben ontvangen, nemen we even contact met je op. En dan zie jij jezelf binnenkort terug in onze Thuisdans-serie op ons Youtube-kanaal!