IN ‘T ZONNETJE: DANSER MARIET

In ’t Zonnetje: Mariet

Danser bij Het Danspaleis sinds 2014

 

Mariet siert niet alleen zelf de dansvloer van de Rotterdamse Danspaleis-edities, ook haar werk straalt de bezoeker tegemoet. Zij is namelijk verantwoordelijk voor een prachtige lading broches én Danspaleis-strikken voor de stoelen, en daarom zetten wij haar deze maand… in ’t Zonnetje!

 

Mariet: ‘Mijn eerste Danspaleis herinner ik me nog goed. De foxtrot en de Engelse wals kende ik wel, maar de chachacha was ik vergeten. Gelukkig was daar Hans, die kende ik nog van vroeger. En Hans zei: “Kom maar, ik leer ‘m je wel even.” Ik vond het zo geweldig.’

 

Blijheid die een verliefdheid benadert

‘Het soort contact dat ontstaat op de dansvloer vind ik heel bijzonder. Mensen vertellen als je de tijd voor ze neemt veel meer dan alleen maar: ‘Wat is het mooi weer vandaag’ of ‘wat heb ik vandaag een sombere dag’. Ik ga na elk Danspaleis met een verschrikkelijk blij gevoel weer naar huis. Het soort blijheid dat de blijheid van een verliefdheid benadert.  Als je net verliefd bent, kun je ook zo blij zijn vanbinnen, zonder dat er een tastbare aanleiding voor is. Net alsof de wereld voorlopig niet meer stuk kan. Dat had ik echt niet verwacht, om op deze leeftijd nog dingen over je eigen emoties te

leren.’

 

Mooiste Danspaleis-ervaring

‘Misschien mijn mooiste ervaring was op een Danspaleis rondom de kerstdagen. Ik werd ten dans gevraagd door een mededanser. Hij zei dat ik dansvoeten had en ik was als meisje al weg van het sprookje ‘Het meisje met de rode schoentjes’. Je begrijpt dus dat ik altijd al dansvoeten heb willen bezitten. Als iemand dat dan zoveel jaar later tegen je zegt – terwijl ik voor mijn eigen gevoel nog niet zo goed danste – is dat geweldig, toch? Deze man liet me zo zweven over de dansvloer.’

 

Ken jij ook een Danspaleis-bezoeker of -danser die het verdient om in ’t zonnetje gezet te worden? Mail ons op pr@hetdanspaleis.com.