Verhalen van de dansvloer: Julie (24) in gesprek met Han (60)

Voor ons nieuwe jaarverslag interviewde Julie Houben (24) zowel fans, vrijwilligers, crew en Platendraaiers van het eerste uur als nieuwe leden van de Danspaleis community. Met in de nieuwsbrief van deze maand een interview met Platendraaier HAN BOSMAN (60 jaar).

 

 

Naam Han Bosman

Geboren Antwerpen

Woonplaats Utrecht

Relatie met Het Danspaleis? Fulltime DJ

Hoe lang werk je bij Het Danspaleis? Sinds 2023

Favoriete nummer House uit de 90’s, Finally van CeCe Peniston

 

‘Ik blijf draaien totdat ik niet meer kan staan’

 

Door mijn ervaring als DJ ben ik gewend om te scannen wat voor type mensen er in het publiek zitten, hier baseer ik onder andere mijn muziekkeuzes op. Ik begin vaak met veel verschillende genres dan zie je al snel wat aanslaat bij de mensen en daar borduur je op voort. Het spreken in de microfoon en het presenteren gaan me makkelijk af, gezien mijn achtergrond in theater en radio.

 

Het Danspaleis is het afgelopen jaar flink gegroeid. Vroeger draaiden er drie DJ’s en nu zijn we met bijna 20 platendraaiers. Het is leuk om andere platendraaiers te ontmoeten en van elkaar te leren. Ik vind het belangrijk dat DJ’s zichzelf blijven en dat iedereen zijn eigen handtekening achterlaat. Het Danspaleis is een concept, maar we mogen hier allemaal onze eigen draai aan geven. Ik blijf draaien totdat ik niet meer kan staan. En zolang ik mijn ei kwijt kan en mezelf kan blijven ontwikkelen bij Het Danspaleis, blijf ik er met alle liefde draaien. Zo draai ik ook graag bij de Regenboog edities, waarbij we de LGBTQ+ gemeenschap in het zonnetje zetten. Naast dat ik ook veel elders geboekt word, is Het Danspaleis voor mij de kers op de taart van mijn DJ-carrière.’

 

‘Ik ben al sinds mijn 15e DJ en houd van heel veel muziekgenres waaronder bijvoorbeeld 90’s housemuziek zoals “Finally”. En om te draaien bij Het Danspaleis vind ik het nummer: “Quando Quando Quando” heel leuk. Ik draai sinds 2023 volle bak bij Het Danspaleis. Samen met de vrijwilligers en crew geef ik vorm aan een dansmiddag. Mijn kennismaking met Het Danspaleis begon toen ik ergens een aankondiging zag, ik ben toen samen met mijn vrouw een kijkje gaan nemen. Sindsdien ben ik verkocht. Ik vind het een prachtig concept. Het brengt zoveel plezier en vreugde bij mensen, ik vind het fantastisch dat ik daar deel van uit mag maken en er mijn eigen draai aan mag geven.

 

Over Het Danspaleis

De missie van Het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden met dansen en muziek. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt.

 

Het Danspaleis bestaat naast de dansmiddagen ook uit:

Het Huiskamer Danspaleis, gericht op actieve buurtbewoners om zo de onderlinge cohesie te bevorderen en het Radio Danspaleis, een podcastserie over muziek en het leven, gepresenteerd door Suna en gemaakt voor en mét ouderen. Ook deelt Het Danspaleis zijn expertise in de Danspaleis Academie, met workshops waarin medewerkers van organisaties en bedrijven worden getraind om ouderen en elkaar contact te laten maken en in beweging te zetten.