VACATURE: Vrijwilligers coördinator Diversiteit

Vind je het leuk om onderdeel te zijn van een swingende organisatie? Solliciteer dan nu!

Wij zoeken per direct een Vrijwilligers Coördinator Diversiteit voor ongeveer 12 uur per week tot het einde van het jaar. Het betreft een opdracht op freelance basis voor onze sociale onderneming Het Danspaleis.

foto: ANP/Hollandse Hoogte/Herman Wouters

 

Over Het Danspaleis

Het Danspaleis is een rondreizend mini-evenement met een PlatenDraaier, decor en dansers, geïnspireerd op de jaren ’50 en’60. Plaatsen van bestemming zijn zorgcentra, buurthuizen, evenementen, buurtfeesten en festivals die samen met ouderen een feestje willen vieren. Naast ouderwets gezellige dansfeesten met “muziek van toen” worden verschillende formules ingezet om ouderen te raken. Onze missie is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden met dansen en muziek.

Niet alle ouderen vinden de weg naar ons Danspaleis daarom zetten we speciale formules uit om bijvoorbeeld ouderen met een niet westerse achtergrond te bereiken. We draaien onder andere voor vrouwengroepen met een Turkse en Marokkaanse migratieachtergrond, voor Chinese ouderen en voor ouderen met een Surinaamse en Antilliaanse migratieachtergrond. Om te zorgen dat ook onze vrijwilligerspoule goed aansluit bij onze diverse groep aan bezoekers zijn wij op zoek naar een Vrijwilligerscoördinator Diversiteit.

 

Wat ga je doen:

 • Opstellen en uitvoeren van een wervingsplan m.b.t. vrijwilligers die aansluiting hebben bij ouderen met diverse migratieachtergronden
 • Werven van vrijwilligers en het promoten van Het Danspaleis als mogelijkheid om vrijwilligerswerk te doen
 • Netwerken met o.a. migrantenorganisaties
 • Het opbouwen van een diverse community aan vrijwilligers met verschillende culturele achtergronden
 • Relatiebeheer binnen deze community

Wat we zoeken:

Het is belangrijk dat je de “taal” spreekt die de vrijwilligers met diverse culturele achtergronden enthousiasmeert en over de drempel trekt. Dit betekent concreet dat je:

 • Inzicht hebt in de culturele achtergronden van jouw (toekomstige) vrijwilligers
 • De Nederlandse taal beheerst en je minimaal één van de talen van de ouderen met een migratieachtergrond (bijvoorbeeld Arabisch).
 • Een open inborst hebt om vrijwilligers met diverse culturele achtergronden aan je te binden
 • Het leuk vindt om pro-actief te werk te gaan en contact zoekt met diverse partijen of personen
 • Je bent een echte bruggenbouwer: je hebt een warm hart voor de ouderen met een migratieachtergrond en voor het werk van Het Danspaleis zodat je de brug kunt slaan tussen de vrijwilligers met diverse culturele achtergronden en de Danspaleisformules
 • Je hebt geduld maar bent ook doelgericht om de doelen te behalen die zijn gesteld.
 • Je bent digitaal vaardig, beheerst de Office programma’s en je weet nieuwe programma’s zoals Yesplan en Beeple snel eigen te maken.

 

Enthousiast geworden? Stuur een mail met motivatie en CV aan marieke@hetdanspaleis.com