Radio Danspaleis in de Warande in Zeist

Foto van de LP van thijs van leer te gast in radio danspaleis

 

We verlaten de grote stad en nemen je mee naar Zeist, waar we niet een buurt in trekken maar door de schuifdeuren wandelen van woon-zorgcentrum Warande. We krijgen een klein kijkje in wat er zich heeft afgespeeld binnen de muren van de drie zorglocaties in dit turbulente jaar.

 

Deze editie spreken we met Mijnheer Schenk (90). Een bijzondere bewoner van de Warande die vertelt over zijn sterke band met muziek. We krijgen wat inside information over het wel en wee in het huis van een betrokken medewerker. En te gast is multi-instrumentalist en componist Thijs van Leer voor een goed gesprek over zijn muzikale roots.

 

We vieren de Dag van de Mantelzorg

 

Dinsdag 10 november is de nationale Dag van de Mantelzorg. Daarom zetten we in deze aflevering een bijzondere mantelzorger in het zonnetje: Andrea Schepman. Naast haar fulltime baan zorgt ze voor haar moeder en is zij zeer actief als vrijwilliger bij de Warande in Zeist.

 

Geniet van weer een mooie aflevering van Radio Danspaleis!

 

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 9 in de Warande (Zeist) met Thijs van Leer

 

En luister vooral ook onze andere afleveringen.

Radio Danspaleis, tankstation van levensvreugde!

 

Radio Danspaleis is in het leven geroepen door het coronavirus, om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering gaat Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat, in deze onzekere coronatijd. Er worden ook gouwe-ouwe hits van weleer gedraaid. Van Engelse wals tot smartlap en rock’n’roll. Alles komt voorbij!

 

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden, die normaal gesproken op de dansvloer met ouderen dansen, leveren nu live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. Natuurlijk zetten we bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje en staan we even stil met de in memoriam. Radio Danspaleis is een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door de coronatijd.

 

Met dank aan:

Onze dank gaat uit naar Mijnheer Schenk, Andrea Schepman en Thijs van Leer voor het delen van hun persoonlijke muziekherinneringen en verhalen.