Radio Danspaleis aflevering 8 met Edgar Burgos

 

In deze aflevering ontdekken we de lichtgrijze straten van de wijk Betondorp in Amsterdam Oost. Deze wijk werd gebouwd in 1923, ten tijde van hoge woningnood na de Eerste Wereldoorlog. Beton was goedkoper dan baksteen en vernieuwend voor die tijd. Er werden zo’n 900 gezinswoningen gebouwd.

 

Herbert Sarfatij is een Betondorper in hart en nieren. Hij werd er in 1937 geboren. We spreken hem over zijn jeugd in deze wijk rond de Tweede Wereldoorlog. Ook te gast is Edgar Burgos (67), de leadzanger van de band Trafassi. Hun hit Wasmasjien is een veelgevraagd verzoekje bij Het Danspaleis!

 

En weet jij welke wereldberoemde sporter ook opgroeide in Betondorp? Je ontdekt het in de nieuwe aflevering van Radio Danspaleis. Veel luisterplezier!

 

Het Danspaleis · Radio Danspaleis Aflevering 8 in Amsterdam Betondorp met Edgar Burgos

 

 

En luister vooral ook onze andere afleveringen.

 

 

Radio Danspaleis, tankstation van levensvreugde!

 

Radio Danspaleis is in het leven geroepen door het coronavirus, om ouderen en iedereen die van swingen houdt troost en plezier te brengen met dansen en muziek. Elke aflevering gaat Danspaleis-oprichter en ‘Platendraaier’ Suna Duijf in gesprek met ouderen over hun persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen van vroeger en over hoe het ze nu vergaat, in deze onzekere coronatijd. Er worden ook gouwe-ouwe hits van weleer gedraaid. Van Engelse wals tot smartlap en rock’n’roll. Alles komt voorbij!

 

Muzikanten Frank van Bommel en Martin van Leusden, die normaal gesproken op de dansvloer met ouderen dansen, leveren nu live vanuit de studio commentaar in woord en muziek. Natuurlijk zetten we bijzondere zorgmedewerkers in het zonnetje en staan we even stil met de in memoriam. Radio Danspaleis is een feest van herkenning en bezinning voor iedereen die geraakt wordt door de coronatijd.

 

Met dank aan:
Herbert Sarfatij, Edgar Burgos en Sannie Blankenstijn voor het delen van hun prachtige muziekherinneringen met ons.