Onze Impact

Lees verder

125.000

ouderen zijn in beweging gebracht op de dansvloer 

We maken alle ouderen blij

Onze drive is om ouderen te raken met dansen en muziek. Sinds 2012 hebben we dat kunnen doen voor zo’n 125.000 ouderen. We draaien van Limburg tot Groningen en van Delft tot Almelo. De afgelopen jaren doen we dat vooral in onze focussteden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, den Haag en Almere. We brengen de focus aan zodat we aan danscommunity’s kunnen bouwen.  

Omdat elke oudere uniek is en een eigen muzieksmaak heeft, zorgen we met ons uitgebreide muziekarchief dat alle ouderen geraakt worden met hun persoonlijke favoriete jeugdkrakers. Onze fijngesnaarde Platendraaiers nemen je mee van Hollandse walsjes, rock & roll, merengue, rumba tot zigeunerpolka.  

Omdat voor sommige ouderen de drempel naar een Danspaleis wat hoger is hebben we Huiskamer Danspaleis edities in het leven geroepen voor specifieke doelgroepen die een zetje naar een Danspaleis kunnen gebruiken. Dat doen we bijvoorbeeld voor ouderen met een Chinese culturele achtergrond, vrouwen met een niet westerse culturele achtergrond en voor ouderen uit de regenboog community. Zo zorgen we ervoor dat alle ouderen ons tankstation van levensvreugde kunnen vinden. Door de sfeer, de muziek en onze dansers wil je na 1 keer nog vaker dansen, fan worden. Met onze agenda zorgen we dat je aan de swier kunt blijven in je eigen buurt. Het Danspaleis houdt je fit en zorgt voor nieuwe vrienden.

Dhr. Chau (74)

“De positieve sfeer bracht me terug en houdt me keer op keer enthousiast om langs te komen. ”

325

vrijwilligers dansen mee uit onze landelijke poule

Onze dansers geven net dat zetje

Het Danspaleis bestaat uit een groeiende groep van 325 vrijwilligers die ervoor zorgen dat ouderen in beweging komen en in contact met anderen. Door een open houding en een sociaal hart krijgen de vrijwilligers alle ouderen in beweging. Niet alleen ervaren dansers maar ook onze geliefde ‘muurbloempjes’, ouderen met dementie en dansliefhebbers in rolstoel, worden erbij betrokken. Uit onderzoek is gebleken dat het werk met de ouderen net zoveel voor de vrijwilligers betekent als voor de ouderen zelf. Het gaat om het ervaren van wederzijds geluk wat zowel de oudere als de vrijwilliger raakt. Ook de vrijwilligers blijven in beweging en op een positieve manier in contact met ouderen en met elkaar.  

Jaarlijks zijn er zo’n 2500 contactmomenten van vrijwilligers met de ouderen binnen de Danspaleizen maar ook daarbuiten hebben vrijwilligers soms contact met de ouderen en met elkaar. Meermaals raken vrijwilligers bevriend of soms… slaat er wel eens meer dan een dansvonk over. Dat noemen we de magie van dansen en muziek.  

Ivan Martin (62)

“Voor mij is dansen zoals eten, dat heb ik iedere dag nodig.”

>150

partners waarmee we communities bouwen

Onze missie bereiken we door samen te werken met onze partners

Eenzaamheid, vitaliteit en samenleven zijn grote thema’s die we samen aanpakken met onze partners. We werken met fysiotherapeuten, welzijnspartijen en de GGD in het kader van vitaliteit. We zijn onderdeel van Een tegen Eenzaamheid, het platform van VWS, en werken met gemeenten en zorg- en welzijnspartners om eenzaamheid aan te pakken onder ouderen. Voor een landelijk bereik werken we met partners zoals de Openbare bibliotheek. Op de vele locaties van de Openbare Bibliotheek kunnen we gezamenlijk buurtnetwerken versterken en een positieve boost zijn voor een buurt.

Inmiddels weet het bedrijfsleven ons te vinden. Regelmatig verzorgen we workshops voor medewerkers en sponsort een bedrijf in het kader van corporate volunteering of vanuit MVO beleid een Danspaleis. In deze trajecten zoals voor MR MARVIS, participeren de eigen medewerkers en leggen het contact met de ouderen in een door hun gesponsord Danspaleis. Omdat onze doelen niet over één nacht ijs gaan en onze partners graag willen bijdragen aan een gedeelde missie bouwen we met onze partners aan duurzame relaties.  

Het Danspaleis vormt een community van gelijkgestemden met hetzelfde doel voor ogen: alle ouderen kwiek en inclusief met dansen en muziek.  

Gerko Tielman (creatief producer cultuurcentrum Amare den Haag)

“Met dansen en muziek heb je geen woorden nodig om elkaar te begrijpen.”