De Muzieklijn

de muzieklijn van het danspaleis nieuw concept in coronatijd

© Marije Kuiper 2020

 

De Muzieklijn

 

De Muzieklijn is een ontmoeting en een gesprek op afstand, door de telefoon, met muziek als ingang. Want door het heersende coronavirus mogen we de deur niet meer uit. Hierdoor moeten we het geliefde contact op de dansvloer missen. Met de Muzieklijn worden ouderen gekoppeld aan onze vrijwilligers, die regelmatig telefonisch contact met hen opnemen. Om even te horen hoe het gaat, samen naar muziek te luisteren, ervaringen en verhalen te delen en zo deze periode door te komen.

 

 

Voor wie is de Muzieklijn

 

Het Danspaleis en De Muzieksalon hebben veel vaste bezoekers en vrijwilligers. Een flink aantal ouderen zijn aan huis gebonden op dit moment. En veel van onze vrijwilligers geven ook vaak aan hoeveel het contact met de ouderen hen brengt en hoe ze Het Danspaleis missen. De muzieklijn is er speciaal voor iedereen die het fijn vindt om in deze tijd in contact te blijven. Dus geen eenrichtingsverkeer, maar een gelijkwaardige uitwisseling.

 

 

Een Praatje en een Plaatje
in een nieuw jasje

 

De Muzieklijn is gebaseerd op het concept Een Praatje en een Plaatje, welke in 2016 startte vanuit het idee dat iedereen het plezier van muziek moet kunnen ervaren. Ook als het bijwonen van een Danspaleis (nog) niet mogelijk is. Bij deze mobiele huiskamerdisco gingen buurtbewoners op bezoek bij ouderen met een draagbare platenspeler en een mix met ‘singeltjes van toen’.

 

 

Meld je aan als vrijwilliger

 

Ben jij ook geïnteresseerd om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor de Muzieklijn, of wil je graag meer informatie ontvangen? Meld je dan hieronder aan en vermeld erbij dat het om de Muzieklijn gaat.