MET DE PET ROND VOOR EEN DANSPALEIS

Dit artikel verscheen eerder op het intranet van verzekeraar Achmea

Tekst: Jan Wiercx

 

Amber van Leeuwen, management-trainee bij Achmea, zag haar opa achteruit gaan. Zij wilde nog één keer een knalfeest voor hem organiseren. Want hij hield zo van dansen. Toen het feestje bijna daar was, overleed opa. Amber ging door met haar missie. Lees hier haar mooie verhaal.

 

‘Via mijn werk kwam ik in aanraking met Het Danspaleis. Het Danspaleis organiseert ouderwets gezellige dansfeesten voor ouderen. Daarmee halen ze ouderen uit een isolement. Het Danspaleis wordt ondersteund door de Achmea Foundation. Zij hadden een IT-vraagstuk en wij als IT Management Trainees hebben hen daarbij geholpen.’

 

Geen feest als opa niet was geweest

‘In diezelfde periode maakte ik mij zorgen om mijn opa. Opa ging fysiek achteruit waardoor hij minder makkelijk kon communiceren met zijn omgeving. Hij raakte een beetje in een isolement, hij voelde zich eenzaam. En dat terwijl opa altijd zo’n feestbeest was. Altijd de gangmaker. Én: hij was dol op dansen.’

 

‘Toen dacht ik: hoe mooi zou het zijn als ik zoiets voor mijn opa kon doen? Ik ga een Danspaleis voor hem én de andere ouderen uit de omgeving organiseren! Wat ik toen nog niet wist, was dat hij  tegen mijn moeder had gezegd: ‘Ik zou zo graag weer eens een keer willen dansen.’ Dit hoorde ik pas later, toen mijn opa overleden was… Want plotseling ging zijn gezondheid hard achteruit. En binnen een paar weken overleed mijn opa.’

 

Amber en haar opa

Uit naam van mijn opa

‘Inmiddels was ik al volop bezig om het dansfeest te organiseren. En ik besloot ermee door te gaan. Uit naam van mijn opa. Voor al de andere ouderen die er van zouden opleven. Het is toch een mooie kans om ouderen met muziek in beweging te brengen? En ze even uit hun eenzame bestaan te halen.’

 

‘We hadden budget nodig om Het Danspaleis naar Malden te kunnen halen. Samen met mijn zusje, die hier ook haar missie van maakte, hadden we dit geld redelijk snel bij elkaar. We hadden enkele kleine sponsors uit de buurt. Verder waren het vooral familie, kennissen en vrienden die de portemonnee trokken. Maar ook oude vrienden van opa gaven geld.’

 

Het geeft zo veel energie

‘Het echte feest moet nog beginnen, maar voor mij is het nu al geslaagd. Het hele traject is zo leuk om te doen; het geeft zó veel energie. Als ik nu al zie wat voor glunderende oogjes dit oplevert. Het is mooi wat er ontstaat als je aandacht en liefde geeft. Het mooie is ook dat dit het hele dorp mobiliseert. En als we straks op de dansvloer staan, dan vraag ik bij de PlatenDraaier zeker ‘De mooiste jaren komen nog’ aan. Dat was namelijk het favoriete nummer én het grapje en van opa!’

 

Amber en haar opa

 

Wil jij ook ‘met de pet rond’ voor een swingend feest in het zorgcentrum of Huis van de Wijk bij jou in de buurt? Dat kan! Sinds kort werken we samen met crowdfunding-platform Voor je Buurt. We vertellen je er graag meer over. Neem contact op met Kim Renskers (kim@hetdanspaleis.com).