In het zonnetje: Harriëtte & Hedwig

In het zonnetje: Harriëtte & Hedwig - Het Danspaleis

 

HARRIËTTE

 

Leeftijd: 78 / Woonplaats: Amsterdam, Reigersbos / Geboren: Paramaribo /

Favoriete nummer: Marvin Gaye – What’s going on

In het zonnetje: Harriëtte & Hedwig

 

‘Het heeft even geduurd om de Bijlmerramp te boven te komen, nu is mijn tweede jeugd ingegaan en ga ik uit dansen, ik geniet!’

 

Tweede jeugd

‘Ik woon al lang in Amsterdam en heb acht kinderen. Ik woonde in Kraaiennest en heb de Bijlmerramp meegemaakt en ben in Reigersbos terecht gekomen. Het heeft even geduurd om de ramp te boven te komen, nu is mijn tweede jeugd ingegaan en ga ik uit dansen, ik geniet! Vroeger zat ik op salsa dansen en danste ik zelfs dans-wedstrijden. Ik heb een paar keer gewonnen in Suriname. Ook speelt muziek een grote rol. Ik zat vroeger in een band met mijn broer in Suriname, waar ik zong en danste. Ook mijn dochter zingt en mijn zoon zit in een band, hij neemt mij vaak mee naar zijn optredens. Muziek maakt mij blij!

 

Het Danspaleis brengt mij gezelligheid en is een leuk manier om nieuwe mensen te leren kennen. Hedwig is een mooie meid we lachen en dansen samen wat af!’

 

 

 

HEDWIG

 

Leeftijd: 40 / Woonplaats: Amsterdam, Bos en Lommer / Geboren: Foumban (Kameroen) / Producent & bouwer/danser sinds: september 2021

Favoriete nummer: Miriam Makeba – Pata pata

In het zonnetje: Harriëtte & Hedwig - Het Danspaleis

‘We hebben dezelfde muzieksmaak en de twinkeling in haar ogen en de grote lach tijdens het dansen, zeggen genoeg’

 

‘Als freelancer wilde ik graag met ouderen werken en meer dansen in mijn leven. Met mijn ervaring in events, kwamen er drie wensen samen bij Het Danspaleis! Naast het produceren van de dansmiddagen, is het het leukst om mee te gaan dansen. Het is onwijs mooi om te zien wat muziek en dansen doet met ouderen.

 

Twinkeling

Ik leerde Harriëtte voor het eerst kennen op een Danspaleis in buurthuis de Bonte Kraai in Zuidoost. Ze kwam een beetje verlegen en zoekend binnen. Iemand had haar uitgenodigd en ze vroeg of ik kon helpen haar te vinden. Nu bezoekt ze Danspaleizen overal in Amsterdam. Haar zoon brengt en haalt haar vaak als een Danspaleis verder weg is. Geweldig toch?! Harriëtte leeft helemaal op, op de dansvloer en kan lekker swingen, we hebben eenzelfde muzieksmaak en de twinkeling in haar ogen en de grote lach tijdens het dansen, zeggen genoeg. We hebben echt lol samen en lachen wat af!’

 

 

*Een ander ‘In het zonnetje’ lezen? Lees ook het verhaal van: Jacob, Ananda & Paul

 

*Meer weten over de formule Het Danspaleis? Lees hier de meerwaarde van een dansmiddag!

 

*Foto’s: Marije Kuiper