In het zonnetje: Ad & Henk

In het zonnetje: Ad & Henk - Het Danspaleis

 

AD

 

Leeftijd: 85 / Woonplaats: Alkmaar / Geboren: Rotterdam /

Favoriete nummer: Janis Joplin – Me and Bobby Mc Gee

In het zonnetje: Ad & Henk - Het Danspaleis

 

‘Het Danspaleis vind ik geweldig “ik heb er gedanst met een mevrouw van 90”, hoe vind je die?’

 

Regenboog

‘Ik ben een echte homo en laat dat ook zien. Ik draag bijvoorbeeld een regenboogtrui die gebreid is door de breiclub in Alkmaar. Ze vonden het prachtig om te maken. In de voortuin hangt de regenboogvlag. Op mijn 80-ste verjaardag heeft iedereen in de straat de regenboogvlag buiten gehangen, ik wist niet wat ik zag. Een buurmeisje heeft me geïnterviewd om te weten hoe het vroeger was om homo te zijn voor een werkstuk. Het is belangrijk dat het verhaal steeds weer opnieuw verteld wordt.

 

80 & Verliefd!

Op mijn 80ste heb ik Henk ontmoet, dat is toch wat dat je op die leeftijd nog een vriendje krijgt. Henk is altijd gewend geweest om voor een gezin te zorgen, dat maakt hem anders dan de andere vriendjes die ik heb gehad. Dat zorgzame is erg fijn. Het Danspaleis vind ik geweldig ‘ik heb er gedanst met een mevrouw van 90’, hoe vind je die?’

 

 

 

HENK

 

Leeftijd: 77 / Woonplaats: Edam / Geboren: Amsterdam / Vrijwilliger bij Het Danspaleis sind

s: ± 2018 /

Favoriete nummer: Johnny Jordaan & Tante Leen – Oh Johnny

In het zonnetje: Ad & Henk - Het Danspaleis

 

‘Het Danspaleis is een heerlijke plek. Zo belangrijk om op zo’n vrolijke manier met elkaar te zijn en in beweging te blijven’

 

We ‘gaan’ samen

‘Ik heb Ad leren kennen 4 jaar geleden. Ik had een gezin en vond het spannend om uit de kast te komen. Het heeft 9 maanden geduurd voordat ik het durfde te vertellen. Van de vrouwen kreeg ik een knuffel en de mannen een box, ze waren blij voor me. We hebben het zo gezellig samen dat komt ook omdat we niet met elkaar wonen en een weekendrelatie

hebben. Sinds kort zeg ik niet meer dat we het leuk hebben samen, maar dat we met elkaar gaan.

 

Het Danspaleis is een heerlijke plek en zo belangrijk om op zo’n vrolijke manier met elkaar te zijn en in beweging te blijven. Dat is zo belangrijk op late leeftijd.’

 

 

 

*Een ander ‘In het zonnetje’ lezen? Lees ook het verhaal van: Harriëtte & Hedwig

 

*Meer weten over de formule Het Danspaleis? Lees hier de meerwaarde van een dansmiddag!

 

*Foto’s: Marije Kuiper