“Ik kan het niet alleen…!”

Kiezersfestival

Op 8 maart heeft ons tankstation van levensvreugde een acte de présence gehouden tijdens het ‘Kiezersfestival van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier’ in aanloop naar de Waterschapsverkiezingen op 15 maart.

 

Verbinding

De nummers 1 van de kieslijsten gingen met elkaar in debat om de standpunten voor het voetlicht te brengen. Maar liefst 16 partijen stipten problemen en oplossingen aan verbonden aan het thema water. Water wat ons land maakt, kan breken en verbonden houdt. En het laatste is precies waarom Het Danspaleis was gevraagd om te participeren in deze avond. Want hoe kun je met 16 partijen zorgen dat er beleid wordt gevormd omtrent water? Dat kan alleen door samen te werken, de verbinding met elkaar aan te gaan. Daar lag de match met Het Danspaleis, want Het Danspaleis verbindt mensen met dansen en muziek en zorgt ook voor feestvreugde wat natuurlijk weer hoort bij een Kiezersfestival. En laten we niet voorbijgaan aan de match die Het Danspaleis heeft met ouderen en geschiedenis, zoals ook de waterschappen een enorme geschiedenis hebben en niet alleen jongere generaties, maar ook een grote groep aan oudere kiezers trekt.

 

 

Oftewel we konden los om vooraf de kiezers en de lijstaanvoerders op te warmen in de centrale hal waar iedereen samenkwam om vervolgens op het podium van de debatzaal samen met de gespreksleider Maarten Bouwhuis (oa presentator van BNR Nieuwsradio) de debaters en de kiezers aan het dansen en in de polonaise te krijgen naar de Centrale hal waar het publiek kon nakletsen en vooral ook dansen om het contact met elkaar aan te gaan op de dansvloer.

 

Mooiste moment

Als je vraagt naar het mooiste moment? Hoe toepasselijk?! Op verzoek van dijkgraaf Remco Bosma werd het nummer:

Ik kan het niet alleen
van
De Dijk

 

gedraaid door onze PD-er Robin waarop debaters met elkaar stonden te dansen en luidkeels werd gezongen door de hele zaal. We zijn blij dat we zijn gevraagd om wederom liefdevol de orde te verstoren en generaties te verbinden.

 

 

 

Met dank aan de organisatoren Marion Mörs van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en Marike Schols van Bureau Schols Commendeur.

 

Gaat u ook stemmen 15 maart? Kijk voor meer informatie hier.

 

Mocht u willen stemmen op de partij van de muziek? Dan weet u ons te vinden! Bekijk de mogelijkheden voor jouw bedrijf, hier op onze website.

 

Het artikel van HHNK teruglezen? Bekijk het hier.

 

 

Danspaleis-evenement: Kiezersfestival van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)
Datum:
woensdag 8 maart 2023 – 19:00 – 22:00 uur
Locatie: Heerhugowaard

 

Crew Het Danspaleis

Presentatie: Suna
PD-er: Robin
Crew: Robin & Frank
Vrijwilligers: Virginia, Inne, Frans, Elma, Luisa & Nico

 

Fotograaf: Arnold van der Zee