Het Danspaleis is partner bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

– persbericht –

 

Amsterdam, 1 oktober 2019

 

Het Danspaleis heeft zich aangesloten als partner bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid en zet zich met haar aanpak in voor inclusiviteit en vitaliteit van eenzame ouderen.

Vanaf vandaag tot en met 8 oktober is het de ‘Week tegen Eenzaa­­­­mheid’. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten.
Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van verbondenheid met anderen. De ‘Week tegen Eenzaamheid’ vraagt aandacht voor dit probleem met de oproep: ‘Kom erbij!’

 

Het Danspaleis is het ‘tankstation van levenslust’. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld. Het Danspaleis is een dansfeest voor ouderen, waar samen met vrijwilligers wordt gedanst op muziek uit de jeugd van ouderen. De Muzieksalon is een Danspaleis op schaal, om onderling contact in de buurt te versterken en de ouderen een netwerk en vangnet te bieden. Het biedt in een huiskamersetting een veilige ontmoetingsplek en verkleint de stap naar Het Danspaleis. In deze veilige context wordt mentale en fysieke veerkracht vergroot, met kennisoverdracht over vitaliteit en ontwikkeling van sociale vaardigheden en een netwerk.

 

Algemeen directeur Gerrien Anbeek legt uit waarom Het Danspaleis zich bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid aansluit: “De ‘Week tegen Eenzaamheid’ die vandaag begint, is nodig omdat met name veel ouderen in Nederland zich eenzaam voelen. Zij hebben geen sociale netwerken meer, omdat vrienden en familieleden uit hun leven zijn verdwenen en zij niet via werk of anderszins contact met anderen hebben. Wij zorgen met onze formules voor een diverse infrastructuur waarlangs connecties worden gemaakt en netwerken versterkt. Ouderen zoeken elkaar na onze Danspaleizen en Muzieksalons op voor bijvoorbeeld eet- of gymclubjes. Het proces van vriendschap sluiten wordt zo door ons gefaciliteerd. Het fysieke en mentale welzijn van ouderen wordt op die manier vergroot en eenzaamheid aangepakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijschrift: Oudere danst met vrijwilliger tijdens een Danspaleis

 

Activiteiten Het Danspaleis tijdens de Week tegen Eenzaamheid 1 – 8 oktober

 

Naast haar betrokkenheid als deelnemer aan de Nationale Coalitie van de Eenzaamheid, laat Het Danspaleis tijdens de Week tegen Eenzaamheid van zich horen met een groot Dansfeest tijdens het Slotcongres van de Week tegen Eenzaamheid op 8 oktober. Gedurende de hele week brengt Het Danspaleis eenzaamheid onder de aandacht, bijvoorbeeld op 2 oktober tijdens een inleiding en een aangepast optreden voor Stadsdeel Oost in Amsterdam. En in samenwerking met GGD Valpreventie tijdens Danspaleizen in het hele land.

 

Meer informatie en data voor een Danspaleis of Muzieksalon-editie bij u in de buurt, vindt u op: www.hetdanspaleis.com