Het Danspaleis gedeelde winnaar Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

 

 

Ieder jaar reikt Nederlandse Loterij de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs uit aan een sportief initiatief. De genomineerden dit jaar waren Het Danspaleis, Meet-n-Move, Kantinebaas en De Onbeperkte Elfstedentocht, vier sportieve initiatieven met als doel om Nederland in beweging te krijgen. Juist in deze onzekere coronatijd wil de Nederlandse Loterij graag steun geven aan hun belangrijke werk om Nederland in beweging te krijgen. De jury heeft daarom besloten om alle vier de genomineerden als winnaars aan te wijzen.

 

Onze directeur Suna Duijff was zeer blij verrast met de prijs. “Dit had ik totaal niet verwacht! Maar het is een gigantische opsteker in deze tijd, waarin wij als organisatie 180º hebben moeten draaien, om de ouderen toch te kunnen blijven bereiken. Met deze financiële ondersteuning kunnen we onze plannen echt gaan waarmaken en deze zomer ouderen direct blij maken met onze Balkon Danspaleizen. Ik ben blij dat de jury ervoor heeft gekozen om alle initiatieven te laten winnen. Dat creëerde echt saamhorigheid. Nu kunnen we allemaal door, want alle initiatieven zijn even belangrijk.”

 

 

De drie andere winnaars

 

Meet-n-Move
Meet-n-Move brengt kinderen van vluchtelingen samen met Nederlandse kinderen door hen gezamenlijk te laten sporten. Meet-n-Move leert kinderen al sportend om samen te werken, in een omgeving waarin iedereen gelijk is. Daarnaast maken ze spelenderwijs kennis met de Nederlandse cultuur, het verenigingsleven en de vrijwilligerscultuur.

 

Kantinebaas
Kantinebaas is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, de Nederlandse Tafeltennisbond, de Nederlandse Dart Bond en digitaal sportmarketingbureau Sportunity. De initiatiefnemers willen de Nederlandse werkvloeren op een leuke en eenvoudige manier in beweging brengen. Zij hebben daarvoor een app ontwikkeld waarin je collega’s kunt uitdagen voor een potje darten, pingpongen of biljarten in de kantine van kantoor. Zij richten zich op de ongebonden sporter.

 

De Onbeperkte Elfstedentocht
Stichting Sandy Moves wil de met de Onbeperkte Elfstedentocht de Elfstedentocht mogelijk maken voor iedereen met een chronische ziekte of een beperking. Zij zijn ervan overtuigd dat mensen met een chronische beperking leven als topsporters en vinden het tijd dat zij ook worden onthaald als helden. Deelnemers kunnen de tocht lopend, op een tandem, in een rolstoel, een handbike, scootmobiel of welk hulpmiddel dan ook afleggen. Deelnemers kunnen er vijf dagen over doen.

 

 

Nederlandse Loterij in Beweging Prijs

 

De Nederlandse Loterij heeft als missie om Nederland gelukkig, gezond en sportief te maken. Om deze missie extra kracht bij te zetten, reikt de loterij sinds 2017 een prijs uit aan een persoon of organisatie met een sportief initiatief dat Nederland(ers) in beweging brengt: de Nederlandse Loterij in Beweging Prijs.

 

“Voor ons zijn het alle vier winnende initiatieven, zeker in deze tijd. Vandaar dat we hebben besloten om in dit bijzondere jaar de Nederlandse Loterij In Beweging Prijs alle vier genomineerden aan te wijzen als winnaar,” legt juryvoorzitter Bibian Mentel uit. Het totale prijzengeld wordt onder de vier winnaars verdeeld. Ieder initiatief ontvangt een cheque ter waarde van € 16.250.