DE SWINGENDE ZEEMAN

Fotografie Scrollytelling / Dirk-Jan Visser

 

FNO brengt door middel van reportage projecten van Meer Veerkracht, Langer Thuis in beeld. Hiermee laten ze zien hoe waardevol het is om alleenstaande ouderen in beweging te brengen en ze te helpen sociaal contact te ontplooien.

 

Bekijk hier het verhaal van de Salvatore (68). Deze Siciliaanse zeeman heeft zijn leven lang gereisd, gedanst en plezier gemaakt. Hij geeft echter aan zich tegenwoordig eenzaam te voelen en een avond uit dansen is een te grote stap voor hem alleen. Het Danspaleis heeft hem in contact gebracht met Lavinia (38). Samen doen ze mee met Een Praatje en een Plaatje, waarbij ze luisteren naar ‘singeltjes van toen’ en gezellig kletsen. Bekijk hier hoe Salvatore dankzij het contact met Lavinia de stap heeft durven zetten om toch weer te gaan dansen.

 

Met Een Praatje en een Plaatje brengt Het Danspaleis buurtbewoners op een laagdrempelige manier bij elkaar. Dit contact maakt het voor veel ouderen makkelijker de stap naar buiten te zetten. Ook wordt juist het contact tussen verschillende generaties door de deelnemers als heel waardevol beschouwd.