Circle of Life

Bij Het Danspaleis komen we vaak mensen tegen die een partner zijn verloren. Ook deze ouderen kunnen we een hart onder de riem steken met dansen en muziek. Soms met de muziek van een verloren partner of juist weer de dansmuziek waar ze levensvreugde ervaren. Het Danspaleis is zo een onderdeel van de ‘Circle of life’.

 

Fotograaf: Rene Castelijn 

Ontmoetingsplekken

Komend jaar staan er een paar edities op onze agenda op bijzondere ontmoetingsplekken, zoals “afscheidshuizen” (uitvaartcentra & crematoria) in samenwerking met het DELA Fonds, wat als slogan heeft ‘met elkaar voor een ander’.

“Door samen iets goeds te doen voor een ander geven we het leven meer betekenis.”

DELA richt zich al meer dan 80 jaar op het verbinden van generaties en doorgeven van herinneringen, ervaring, waarden etc. Toch brengen de meeste mensen het grootste deel van hun tijd door met uitsluitend leeftijdsgenoten. Hoewel er in Nederland zes generaties naast elkaar leven, is onze samenleving zodanig ingericht dat, behalve in families, contacten tussen generaties steeds minder plaatsvinden. Door generaties actief te gaan verbinden en meer van elkaars kwaliteiten gebruik te laten maken, wil DELA bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen ertoe doet en kan meedoen. En daar vinden Het Danspaleis en DELA FONDS de verbinding met elkaar. We kijken uit naar de samenwerking met deze Danspaleis-edities in afscheidshuizen om bij te dragen aan een inclusieve samenleving!

 

Het leven vieren!

Tijdens deze bijzondere Danspaleis-edities in samenwerking met het Dela Fonds vieren we samen het leven! Een dansfeest op locaties, waar normaal gesproken rouw centraal staat. We halen (muiek)herinneringen en ervaringen op en creëren nieuwe samen. Tijdens elk proces in het leven (rouwen&vieren) kan dansen, muziek en samen delen een uitkomst zijn.

 

Agenda

Houd onze agenda in de gaten voor deze bijzondere dansmiddagen door heel het land, wees nieuwsgierig en kom dansen met ons, juist op deze bijzondere plekken!

 

De eerste editie staat gepland op 17 april in Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost in Amsterdam.

 

Aanmelden voor deze editie is verplicht. Dit kan via email: uitvaartcentrumamsterdamzuidoost@dela.org of tijdens kantooruren bellen met: 088 – 927 3770.

 

 

 

Wil je meer weten over de activiteiten van DELA FONDS, bekijk de kalender hier.