Burgemeester Halsema ambassadeur van Dans VanHarte

Resto VanHarte en Het Danspaleis lanceren Dans VanHarte voor meer verbinding tussen 60-plussers in de regio Amsterdam

 

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte en rondreizend mini-evenement Het Danspaleis lanceren samen Dans VanHarte: een samenwerking van circa tien diners dansant voor ouderen in Amsterdam. Burgemeester Halsema heeft zich als ambassadeur verbonden aan dit hartverwarmende initiatief. Elk diner dansant start met een swingend dansfeest en eindigt met een heerlijk driegangendiner. De ontmoeting staat hierbij altijd voorop. Alle 60-plussers in de regio Amsterdam zijn uitgenodigd zich aan te melden voor een onvergetelijke middag en avond. Dans VanHarte wordt mede mogelijk gemaakt door Redevco.

 

Eenzaamheid groeiend probleem in Amsterdam

Eenzaamheid is een groeiend probleem in de stad. Gemiddeld voelt één op de acht Amsterdamse volwassenen zich eenzaam. Onder ouderen is dit percentage nog hoger. Directeur Resto VanHarte Ed van Cortenberghe: “Resto VanHarte en Het Danspaleis hebben een gezamenlijke missie van bestrijding van eenzaamheid door middel van verbinding. Resto VanHarte doet dit met eten en Het Danspaleis via muziek en dans. Dansen en eten gaan niet alleen goed samen, ze versterken elkaar ook. Elkaar ontmoeten op de dansvloer en daarna samen dineren zorgt ervoor dat mensen makkelijker contact maken en elkaar leren kennen. En dat is waar het bij Dans VanHarte om gaat.”

 

De ontmoeting staat voorop

De eerste editie van Dans VanHarte vindt plaats op 11 april in het Calvijn College in Amsterdam Nieuw-West. Deze is inmiddels volgeboekt, maar op www.dansvanharte.nl staat de agenda voor de komende edities. Bijdrage voor Dans VanHarte is 7,50 euro per persoon. Met stadspas is het 5 euro. Reserveren is noodzakelijk via www.dansvanharte.nl (gratis) of bel 0900 900 3030 maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur (35 ct per gesprek).

 

Dans VanHarte is hard op zoek naar vrijwilligers voor in de keuken, bediening of als danser. Aanmelden als vrijwilliger kan bij Robbert van Overveld via r.overveld@restovanharte.nl of  06 51 40 24 12.

 

Fotografie: Anne Smeets