Blijf dansen, juist nu!

 

NAAM: Cora

LEEFTIJD: 86 jaar

WOONPLAATS: Amsterdam

 

FAVORIET NUMMER: 

You’re the first, the last, my everything van Barry White

 

WAAROM IS DIT JOUW FAVORIET?

“Ik vind het helemaal geen knappe man, maar toch, als ik zijn stem hoor dan doet het iets met me. Het is heel herkenbaar. Je hoeft zijn stem maar te horen en je weet: Ah, dit is Barry White.”

 

WAT BETEKENT DEZE CORONA-TIJD VOOR JOU?

“Ik vind het jammer dat ik niet kan werken en bijvoorbeeld niet naar het Danspaleis kan, of naar salsa-les. Maar op nummer 1 staat dat ik mijn kleindochter niet kan zien.”

 

HEB JE EEN TIP OF WIJZE RAAD VOOR DE MENSEN THUIS?

“Zet muziek op waar je blij van wordt en FaceTime met elkaar. Dan kun je toch samen dansen en lachen. Daar word je vrolijk van!”

 

Blijf dansen, juist nu!

Wegens de corona-maatregelen vanuit de overheid en uit zorg voor het welzijn van onze ouderen, zijn alle Danspaleizen en Muzieksalons die gepland stonden tot 1 juni afgeblazen of verplaatst. Een groot gemis voor de vele ouderen, voor wie dit een belangrijke sociale en lichamelijke activiteit is. In combinatie met het verbod om ouderen te bezoeken, dreigen zij (nog verder) te vereenzamen. Daar steken wij een stokje voor, want juist nu is dansen zo ontzéttend belangrijk!

 

Dus, zet de video van Cora op play of zet jouw eigen favoriete muziek op.

En dans jezelf deze corona-tijd door!

 

Dans thuis & doe mee!

Ben jij -of bezoek jij- een 65-plusser, met een passie voor dansen en muziek? Wil jij lekker bewegen en andere ouderen die thuis zitten motiveren om hetzelfde te doen? Doe dan mee! Het is heel gemakkelijk:

 

STAP 1:

Maak een filmpje van hoe jij heerlijk aan het dansen bent in de huiskamer op jouw favoriete nummer. Bij voorkeur een liggende video, niet opstaand.

 

STAP 2:

Klik hier en vul het deelnameformulier in >>

 

STAP 3:

Stuur jouw thuisdans-video op naar info@hetdanspaleis.com.

 

Als wij jouw video en deelnameformulier hebben ontvangen, nemen we even contact met je op. En dan zie jij jezelf binnenkort terug in onze Thuisdans-serie op ons Youtube-kanaal!