Het Balkon Danspaleis tijdens de winter

 

De grootste pandemie in de wereld,

is gebrek aan beweging.

Prof. dr. Erik Scherder

 

 

Maar hoe houd je ouderen fysiek en mentaal in beweging, gezond en in contact met elkaar op een laagdrempelige en veilige manier? Daar zorgen wij voor met onze beproefde, fijne Danspaleis middagen in woon- en zorgcentra en in buurten waar veel senioren wonen. Als tankstation van levensvreugde, helpen wij niet alleen ouderen corona-proof de wintertijd door; ook zorgpersoneel bezorgen we een onvergetelijke dag, zodat ze weer helemaal opgeladen en vol energie zijn. Het Danspaleis is een boost voor de hele buurt!

 

 

 

 

Het tankstation van levensvreugde

 

Het Danspaleis brengt verlichting tijdens de donkere dagen met een winterse editie van Het Balkon Danspaleis. Met onze ouderwets gezellige dansmiddagen voor bewoners, familieleden en zorgpersoneel van woon-, zorg- en buurtcentra, trekken we door het hele land om liefdevol de orde te verstoren. Met één doel: Alle ouderen kwiek, mentaal en fysiek, met dansen en muziek! Want juist in deze tijd, is dit zo ontzettend belangrijk.

 

 

 

 

De Danspaleis winter formule

 

Met lichtjes, slingers, discomeubel en een DJ toveren wij elke binnentuin, elk plein of terras in een handomdraai om tot een feestlocatie. Natuurlijk wordt er muziek gedraaid van toen. Van tranentrekker tot Engelse wals en van discokraker tot ‘Let it snow’. De Platendraaier maakt er een feestje van, maar verzoekjes zijn ook zeer welkom. Het Balkon Danspaleis is een feestelijke dansmiddag, voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. Een moment van plezier en verbinding met elkaar, maar op gezonde afstand en corona-proof.

 

 

 

 

Samen, maar toch op veilige afstand!

 

We treffen alle nodige voorzorgsmaatregelen voor een veilige en gezellige middag met elkaar. Om ervoor te zorgen dat mensen automatisch afstand bewaren tijdens het dansen, hebben wij bijvoorbeeld onze batons rouge – oftewel rode dansstokken. Hiermee dansen aanwezigen samen, alsook de anderhalvemeter-polonaise. We zorgen ook altijd voor genoeg handgels en reinigingsmiddelen en waar nodig dragen we mondkapjes.

 

 

 

 

 

Het effect van Het Danspaleis op ouderen

 

Het Danspaleis is een beproefde methode om ouderen in beweging te krijgen en laagdrempelig ontmoetingen te faciliteren. Met muziek en onze getrainde contactmakers stimuleren wij vitaliteit, zowel fysiek – het lichaam – als mentaal – het welzijn.Muziek maakt emoties los, beïnvloedt hierdoor positief de gemoedstoestand en ondersteunt zo het geheugen. Zelfs (juist!) bij ouderen.

  • Dansen maakt vrolijker en socialer door de vele gelukshormonen die je vanaf het eerste moment aanmaakt. Meer dan bij andere vormen van sport.
  • Dansen helpt ouderen uit hun sociaal isolement. Tijdens dansen met anderen maak je oxytocyne aan. Je voelt je meer verbonden en minder eenzaam.
  • Dansen verbetert de lichaamshouding en coördinatie. Ouderen die dansen kunnen beter balanceren en vallen dan ook minder vaak.

Wij streven naar sociale cohesie, saamhorigheid en een fijne leefomgeving. Want dansen doe je samen, ook op veilige afstand. Zo helpen wij ouderen hun levensvreugde en jeugdigheid te hervinden.

 

Contact over een Balkon Danspaleis

 

Zou je meer willen weten over het Balkon Danspaleis en geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden voor het boeken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen je er graag alles over. Boek en plan je een Balkon Danspaleis vóór de eerste lentedag? Dan profiteer je van onze voordelige vroegboekkorting.

 

 

Foto’s door Cleem.nl