Almere: Het eerste Danspaleis komt eraan!

Ouderen vitaal en inclusief houden door middel van dansen en muziek, dat is onze missie. “Sinds de oprichting in 2011 hebben wij zo’n 100.000 ouderen in beweging gebracht”, vertelt zakelijk directeur Ellen de Boer. Op woensdag 3 mei komt Het Danspaleis voor het eerst naar Almere.

Het Danspaleis - Rene Castelijn

*Fotograaf: Rene Castelijn

 

Hét middel om ouderen in beweging te krijgen

Het Danspaleis gebruikt dansen en muziek als universeel middel voor contact en beweging. “Muziek uit de jeugd kan deuren openen die voor lange tijd gesloten waren en ouderen die al jaren niet hebben gedanst staan weer op de vloer. Overigens laden niet alleen ouderen zich op, ook mantelzorgers en zorg- en welzijnspersoneel krijgen een boost en worden voor even ontzorgd.”

 

Danspaleis Quote Henk

*Bezoeker en fan Henk uit Almere kan eindelijk in eigen stad dansen!

 

Ontmoetingsplaats

Het Danspaleis is een ontmoetingsplaats om actief te worden én te blijven. “Het legt de basis voor een netwerk van mensen die elkaar de helpende hand reiken en bevriend kunnen raken”, zegt Ellen. Het Danspaleis toert door het hele land langs buurthuizen, zorgcentra en bedrijven om de positieve gezondheid van ouderen te bevorderen.

 

Dansen bij Almere City FC

Op woensdag 3 mei komt Het Danspaleis voor het eerst naar Almere. Van 15.00 tot 17.00 uur kan er worden gedanst in de Sharp Business Lounge van Almere City FC aan de Competitieweg. Entree is gratis.

 

Mede dankzij de bijdrage van een aantal Business Club leden van Almere City FC kunnen we de eerste editie gaan starten in Gemeente Almere. We willen dan ook Admi-accounts, Recruit a student, Rixax verhuur, Cans Holding, Multicopy Lelystad, Van Duijnen Koffie, Ondernemersverening Stadshart Almere, Ruitenheer en Loogman Carwash ontzettend bedanken! En natuurlijk Almere City FC voor het beschikbaar stellen van de ruimte in de Business Lounge.

 

Het Danspaleis

 

Meer samenwerkingen in Almere

“Afgelopen maanden is er hard gewerkt om een netwerk op te bouwen in Almere”, aldus Ellen. “De Schoor, VMCA, Almere City FC , De Nieuwe bibliotheek, Stichting Eigenwijze Company en het Leger des Heils locatie Bosshardt Almere Buiten zijn heel enthousiast. Daar willen we komend jaar mee samenwerken. Ook het Almeerse bedrijfsleven is betrokken om Danspaleizen aan te bieden voor de ouderen in Almere.” Ook geïnteresseerd in een samenwerking met Het Danspaleis in Almere? Neem dan contact met Ellen: ellen@hetdanspaleis.com

 

Omroep Flevoland

Ellen werd geïnterviewd op Radio Omroep Flevoland over de eerste en komende edities in Almere. Luister hier de uitzending over Het Danspaleis terug.

Het Danspaleis bij Omroep Flevoland over eerste editie in Almere

 

Vrijwilligers gezocht

Voor Almere worden nog vrijwilligers gezocht die willen meedansen. In dit interview van onze dansvrijwilliger Luisa, lees je haar ervaring als vrijwilliger bij Het Danspaleis.

Belangstelling? Kijk hier voor meer informatie om je op te geven als vrijwilligers.

 

Kom ook!

Kortom: Een sfeervolle dansmiddag in Almere City FC, dus neem je oma, opa, buurman, buurvrouw, vriend, vriendin, vader en/of moeder mee de dansvloer op en waan je in oude tijden door de muziek, dans en sfeer!

Bekijk online onze agenda voor andere dansmiddagen van Het Danspaleis bij jou in de buurt.

 

 

Het Danspaleis in Almere 3 mei 2023

Het Danspaleis in Almere 3 mei 2023