Voor jouw zorg- of welzijsinstelling

Als het Danspaleis op een andere locatie in Rotterdam is, dan ken ik de mensen niet, maar na vijf minuten is het dan ook net alsof ik thuis ben. Iedereen is zichzelf. Je hebt bij sommige andere activiteiten wel eens van die clubjes. Dat je ergens binnen komt en dan kijken ze je aan: “Wat doet zij hier dan?” Dat heb je bij Het Danspaleis niet. – Rotterdamse Danspaleis bezoeker

 

Het Danspaleis is een twee uur durende gezellige disco voor ouderen. Het uitgebreide muziekarchief wordt ingezet om de harten van ouderen te openen, ze in contact te brengen met elkaar en ook met de personeelsleden van jouw instelling of organisatie. Door de blijdschap van de ouderen weten zij weer precies waarom zij voor een baan in de zorg hebben gekozen.

 

Het Danspaleis bestaat uit:

  • Decor: we toveren de ruimte om in een ouderwetse ballroomsetting met een welkomstpoort, tafelaankleding en een omgebouwd platenmeubel waarachter de PlatenDraaier (PD) de platen uit de oude doos tevoorschijn haalt.
  • Muziek: door een uitgebreid muziekarchief spelen we in op alle leeftijden, culturele achtergronden of seksuele geaardheden. In Het Danspaleis is iedereen welkom. Speciale verzoeken kunnen worden ingediend.
  • Dansers: Het Danspaleis komt met 4 tot 6 dansers die niet alleen met de ouderen dansen maar ze ook een luisterend oor bieden. Ze geven de ouderen net dat zetje om de dansvloer op te gaan en (hernieuwde) levenslust te ervaren.
  • Programma: Het Danspaleis maakt gebruik van een programma dat de interactie stimuleert en zorgt voor een kop en een staart. Met onder andere ‘In het Zonnetje’, waarin een bijzondere oudere of vrijwilliger in het zonnetje wordt gezet, en de ‘Favorieten Carrousel’, waarin ter plekke verzoekplaatjes worden gedraaid.
  • Communicatiemiddelen: om bezoekers te werven levert Het Danspaleis flyers en posters aan die dicht bij de belevingswereld van ouderen staan.

De meerwaarde van een Danspaleis: 
– Het Danspaleis kan invulling geven aan speciale gebeurtenissen zoals jubilea, reorganisaties en (her)openingen van een nieuwe locatie.
– Het is een mooie gelegenheid om verschillende groepen en betrokkenen samen te brengen zoals familie, mantelzorgers, vrijwilligers, personeel en buurtbewoners.
– Het kan een locatie een boost geven in zowel persoonlijke aandacht voor de ouderen als in betrokkenheid van het personeel. Ook kunnen met een Danspaleis potentiële klanten op een laagdrempelige manier worden geworven. Bovendien wordt de loop naar een locatie gestimuleerd.

– Het Danspaleis draagt bij aan valpreventie: we stimuleren beweging op een ongedwongen en veilige manier.

-Het Danspaleis kan reclame maken voor komende activiteiten van een zorginstelling in het zogenaamde ‘Buurtbericht’. Tijdens het Danspaleis wordt de initiatiefnemer kort geïnterviewd door de PlatenDraaier en is er de mogelijkheid flyers uit te delen.
– In Het Danspaleis stimuleren we het contact tussen jong en oud: ze staan samen op de dansvloer. Ook dragen we bij aan sociale diversiteit.

 

Kosten
Voor één Danspaleis per jaar hanteren we een basistarief, inclusief op- en afbouw van het decor, de PD, het muziekarchief, dansende gastheren en gastvrouwen en publiciteit, in de vorm van digitaal en gedrukt promotiemateriaal. De eventmanager komt langs om de productie te coördineren en een zo soepel mogelijke samenwerking tot stand te brengen. Bij meerdere keren per jaar wordt een gereduceerd tarief gehanteerd, afhankelijk van de situatie. Bij een Danspaleis op maat gelden andere tarieven.

 

Wanneer het budget niet toereikend is kan Het Danspaleis samen met jou naar de mogelijkheden kijken. In veel gevallen zijn er lijnen naar de gemeente (stadsdelen) of andere financierders. 

 

Een Danspaleis boeken of meer informatie? Neem contact op met Kim Renskers (kim@hetdanspaleis.com).