Het Danspaleis - Bij ons thuis
Steun ons

Bij ons thuis

Het Danspaleis

Je bent oud en je wil wat! Samen feesten op je favoriete muziek. Juist als je oud bent want dansen verleer je nooit.

Het Danspaleis is een ouderwets gezellige disco voor ouderen. De PlatenDraaier (de PD) trekt de ouwe krakers uit de koffer zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Doris Day en vele andere sterren van weleer. Van meezingers tot tranentrekkers, van polonaise tot ouderwets rock-en-rollen: met het Danspaleis is het altijd bal.

Het Danspaleis is een theatraal mini-evenement dat wordt aangeboden aan zorgcentra, festivals, evenementen en bedrijven die met ouderen een feest willen vieren. Dit mini-evenement met een bevlogen PD, rijdend discomeubel, glimmende dansvloer, feestelijk decor en dansende gastheren en -vrouwen is geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. De dansruimte wordt omgetoverd tot balzaal, jassen worden aangenomen, rollators geparkeerd en de advocaatjes en hapjes gaan rond.

Iedereen is welkom in het Danspaleis dus ook buurtbewoners, familieleden, personeel en jongeren doen mee aan dit feest van het leven.

Een Praatje en een Plaatje

In maart 2016 is het Danspaleis gestart met een nieuwe formule: Een Praatje en een Plaatje. Bij deze mobiele huiskamerdisco gaan buurtbewoners op bezoek bij ouderen met een draagbare platenspeler en een mix met 'singeltjes van toen'. Wanneer er interesse is, bezoeken ze samen een Danspaleis in de buurt waar ze andere bewoners en vrijwilligers ontmoeten.

Dankzij bijdrage van FNO kan Een Praatje en een Plaatje in 2017 en 2018 een doorstart maken en 500 nieuwe ouderen in Amsterdam, Rotterdam en een aantal andere Nederlandse steden bezoeken.

Kent u iemand die het verdient om bezoek te krijgen van onze mobiele huiskamerdisco? En is hij/zij 65-plusser, een muziekliefhebber en zelfstandig wonend in Amsterdam of Rotterdam? Mail naar Josette de Vroeg (josette@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 24 50 37 46.

Benieuwd naar alle ouderen en vrijwilligers van Een Praatje en een Plaatje? Bekijk hier de blog.

Nieuws

BOEK NU EEN DANSPALEIS

 

Wilt u samen met het Danspaleis alle ouderen in Nederland laten dansen? Organiseer dan zelf een ouderwets gezellig dansfeest met muziek van toen. Neem contact op met Kim Renskers voor de mogelijkheden (kim@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 45 01 00 01. 

WORD VRIJWILLIGER

 

Het Danspaleis is altijd op zoek naar enthousiaste gangmakers die het leuk vinden om contact te maken met én ouderen in beweging te krijgen op de dansvloer (stijldansen is geen vereiste). Maar bovenal gaat het om plezier hebben! 

Woon je in Amsterdam en omstreken of Noord-Nederland? Neem dan contact op met Desirée Botterman (desiree@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 29 55 33 07

Woon je in Rotterdam en omstreken of Zuid-Nederland? Neem dan contact op met Pauline Schreurs (pauline@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 48 76 96 93.  

BEZOEK EEN DANSPALEIS

 

Houdt u van muziek en dansen? Kom dan de dansvloer onveilig maken bij een ouderwets gezellig dansfeest bij u in de buurt. Kijk hier voor de agenda van het Danspaleis. Ontvangt u de agenda graag per post? Mail uw gegevens dan naar info@hetdanspaleis.com

Wilt u liever thuis worden bezocht met muziek en houdt u van een praatje? En woont u in Amsterdam of Rotterdam? Geef u dan nu op voor Een Praatje en een Plaatje door te mailen naar Josette de Vroeg (josette@hetdanspaleis.com) of bel haar op 06 24 50 37 46. Deelname is gratis. 

P.S. Ken je iemand die het verdient om bezocht te worden door Een Praatje en een Plaatje? Mail dan Josette voor meer informatie. 

 

De Danspaleis trailer

Een vrolijk voorproefje van het Danspaleis.

Twitter:

Volg ons op

Nieuwsbrief ontvangen?